Joey Jordison za bicími v kapele Slipknot

Joey Jordison za bicími v kapele Slipknot | foto: Profimedia.cz

Zemřel bubeník Joey Jordison, zakládající člen kapely Slipknot

  • 12
Ve spánku ve věku 46 let zemřel Joey Jordison, zakládající člen nu-metalové kapely Slipknot. Zprávu o jeho úmrtí zveřejnila jeho rodina, příčinu smrti ale neuvedla.

„Joeyho smrt v nás zanechala prázdná srdce a pocity nepopsatelného žalu. Ti, kteří ho znali, oceňovali jeho smysl pro pohotový humor, jemnou povahu a obrovské srdce. Miloval hudbu stejně tak, jako miloval svou rodinu,“ stojí v prohlášení, které zveřejnila jeho rodina. Žádá v něm také fanoušky a média, aby zejména v této době respektovala potřebu soukromí a klidu.

Hudbě se Joey Jordison věnoval už od deseti let, hrál na bicí a ještě raději na kytaru. V roce 1993 stál u zrodu kapely Slipknot. Původně se jmenovala Pale One, později Meld. Byl to právě Jordison, kdo navrhl nový název a byl i tvůrcem výrazného loga s velikými písmeny K a T.

Členem Slipknot byl do roku 2013, kdy ze zdravotních důvodů kapelu opustil. Příčinou bylo neurologické onemocnění, kdy přestal cítit nohy. Šlo o jakousi formu roztroušené sklerózy.

Se Slipknot Jordison natočil zásadní alba jako Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) z roku 2004 nebo All Hope Is Gone (2008). Kromě toho hrál na bicí v kapele Scar The Martyr, jako kytarista působil ve skupině The Murderdolls a společně se členy DragonForce a Mayhem tvořil metalovou superkapelu Sinsaenum.