Současná sestava kapely Škwor | foto: Lukáš Kadeřábek, Supraphon

Masakr světel a zvuků. Škwor se chystá do arény a na dospělou šňůru

  • 3
Rocková kapela Škwor vydává desku Uzavřenej kruh, příští rok oslaví dvacet let na scéně a chystá i svůj první koncert v pražské O2 areně.

„Je to naše desátá deska vydaná před dvacátým výročím, takže tím uzavíráme jedno období a rádi bychom začali další dvacku,“ říká baskytarista kapely Tomáš Kmec.

Škwor prý za sebou po dvou desítkách let existence žádné nesplněné sny nemá, hudebníci si hlavně přejí, aby přišli lidé na jejich jarní turné a potom také 9. listopadu 2018 do O2 areny.

„Bude to taková dospělá velká šňůra, tak bychom si přáli, aby bylo všude plno. To bychom se teda nezlobili,“ tvrdí zpěvák a kytarista Petr Hrdlička. Škwor už za sebou zkušenosti z hraní v halách má, ale celé turné v této podobě pojede poprvé. Odstartuje 9. února v Ostravě a do poloviny dubna navštíví Zlín, Brno, České Budějovice, Plzeň, Jihlavu, Most, Olomouc, Hradec Králové a Liberec.

Do pražské haly se chystá spousta speciálních překvapení. „Bude to masakr světel, zvuků a pyrotechniky. Řešíme i hosty, chceme dát lidem něco navíc. Což neznamená, že by si těch deset koncertů na jaře neměli fanoušci taky užít,“ shodují se oba spoluhráči.

Aktuální album ještě vzniklo v roky neměnné sestavě, pro jarní turné už však Škwor hlásí změnu na postu kytaristy. Leo Holana nahrazuje Martin Volák. „Devatenáct let, dlouhá šňůra, nahrávání... Nic se nestalo, prostě jsme se dohodli, že to ukončíme,“ říká Kmec.