Setkání podeváté míří na Konopiště

Přírodní amfiteátr v Konopišti u Benešova se v sobotu 16. srpna stane dějištěm folkového festivalu Setkání 2003. Na pódiu přírodního divadla se vystřídá patnáct skupin a sólistů. Festival začne ve tři odpoledne a skončí kolem jedenácté večer. Pořadatelé slibují účast několika folkových legend.

"Vystoupí například letos pětadvacetiletý Cop nebo stejně staří Nezmaři. Pak to bude sdružení Žalman a spol., jehož kapelník Pavel Žalman Lohonka nedávno oslavil šestitisící vystoupení ve svém životě," uvedl Michal Jupp Konečný z časopisu Folk a Country, který akci pořádá spolu s Městským kulturním střediskem Benešov.

V Konopišti se objeví také skupina Fleret se zpěvačkou Jarmilou Šulákovou, skupina Semtex nebo folková sestava Duo Balanc, které přijede z pomezí německých a francouzských hranic.

Stejně jako v předchozích letech představí Setkání i nové tváře. "Protože je to jeden z posledních festivalů v sezoně, snažíme se každý rok do Konopiště dostat ty nejlepší, kteří měli u diváků na předchozích přehlídkách největší úspěch," podotkl Konečný.

Podle zkušeností z předchozích let organizátoři očekávají, že na festival přijede čtyři až pět tisíc lidí. Milovníci folku se každý rok sjíždějí z celé republiky včetně Moravy.

"Konopiště se letos koná už po deváté, když ovšem započítáme první tři ročníky v Týnci nad Sázavou, odkud se folkový festival do přírodního divadla na Konopišti přestěhoval," podotkl Michal Jupp Konečný.

Součástí festivalu je i nabídka různých her (například o největšího siláka) či sortimentu hudebních nosičů a zpěvníků.

Český rozhlas bude přímo na konopišťském hledišti vysílat z repliky stanu, z něhož se poprvé vysílalo před osmdesáti lety ve Kbelích. "Předpokládaný konec akce je kolem jedenácté večer, psi a další zvířectvo nemají přístup povolen," informoval Konečný.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketstream, TicketArt a Tickets a v dalších předprodejích po celé republice. V předprodeji stojí 150 korun, na místě 190 korun, vstupenka pro děti do 130 centimetrů je za symbolickou jednu korunu.