Semtex

Semtex - Plzeňská hudební formace Semtex | foto: www.semtex.cz

Semtex: Z negativních kritik si nic neděláme

  • 1
Kapela Semtex, která vydala nové album Svalosil, budí u hudební obce emoce. Část fanoušků ji miluje kvůli humorným textům a show, druzí ji proklínají. "Z negativních kritik si nic neděláme," řekli čtenářům iDNES zpěvák Lukáš Krásný a kytarista Jiří Šneberk.

ODPOVĚDI SEMTEXU NAJDETE ZDE

Kapela patří k hlavním hvězdám řady festivalů. Už v sobotu bude k vidění na Folkovém kvítku na Konopišti. - o přehlídce více zde

Semtex vznikl v Plzni v roce 1995. V současné době skupinu kromě Krásného a Šneberka tvoří banjista Petr Novák, kytarista Michal Röhrich, baskytarista Tomáš Sutr a bubeník Michal Šindelář.

"Styl, kterým se zabýváme, jsme sami nazvali country-brutal-technofolk. Kritici tvrdí, že hrajeme komerční sračky, nesmysly, postmoderní hudbu a bůhví co ještě," uvádí Semtex na svých webových stránkách.

V roce 1997 se skupina zúčastnila soutěže Porta, kde postoupila až do celostátního finále. Mezi úspěchy Semtexu pak patří i vítězství v soutěži renomovanéo festivalu Zahrada, kde uspěla mezi 400 přihlášenými.

Semtex se proslavil zejména písní Mašinka, která se objevila i na první nahrávce Eklhaft II. Live. Coby bonus figuruje i na prvním studiovém albu Svalosil. - ukázky a podrobnosti ZDE