Zpěvačky Lenny a Lenka Filipová během natáčení klipu k písni Samotní nejsme nic | foto: Universal Music

VIDEO: Samotní nejsme nic, zpívá Lenka Filipová v duetu s dcerou Lenny

  • 1
Vzácné pracovní setkání zpěvačky Lenky Filipové s dcerou Lenny nabízí píseň Samotní nejsme nic, která vznikla pro připravovaný seriál Kukačky. Výjimečný je i fakt, že Lenny v písni zpívá česky.

Píseň Samotní nejsme nic je po třech letech novou skladbou, kterou Lenka Filipová posílá do éteru. Navíc jako duet a zcela výjimečně se svojí dcerou Lenny, jež Lenku doprovází na piano a překvapivě angličtinu vyměnila za češtinu. 

„Písnička v češtině a písnička s mojí mamkou byly asi dvě nejčastěji kladené otázky, se kterými jsem se v posledních letech setkávala. Jsem proto ráda, že posluchačům můžeme nabídnout něco nového, co splňuje obojí,“ komentuje společnou práci Lenny.

Píseň složil David Solař, text napsala Ester Brožová. Videoklip k písni režíroval Marek Jarkovský, jenž do něj zakomponoval i archivní záběry z dětství. „Díky dějství seriálu dostává písnička v očích diváků daleko hlubší rozměr, a to u nás také hrálo podstatnou roli, když jsme se pro tuto spolupráci rozhodovaly,“ dodává Lenka Filipová.

„Tento singl není naší první ani poslední spoluprací, ale myslíme, že názorně ukazuje, že na věci musí být ten správný čas,“ shodují se obě zpěvačky.

První díl nového seriál uvede Česká televize tento pátek večer. Za projektem stojí scenárista Jan Coufal, režie se ujal Biser Arichtev.