Martin Chodúr - Finále soutěže o nej parfém roku 2011

Martin Chodúr - Finále soutěže o nej parfém roku 2011 | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

RECENZE: Chodúr je jako autor silný, Ready Kirken vsadili na akustiky

  • 3
Martin Chodúr na své albové novince umně míchá žánry a hlavně se předvádí jako skvělý zpěvák, na což je u něj posluchač zvyklý. Stylově jednotnější je „unplugged“ deska od kapely Ready Kirken. Zahraniční produkci zastupuje druhé album britské kapely The Vamps.

3

65 %

Autor: Martin Chodúr

CD, 299 korun

Někdejší vítěz SuperStar Martin Chodúr vydal svou třetí desku, již pojmenoval lakonicky – 3. Je na ní výhradním autorem hudby i textů a písničky to nejsou špatné. Střídají se tu bigbandové skladby, rockové pecky jako našlápnutá Salome i balady, třeba vpodobě jazzově laděné písně Sál je prázdný.

Chodúr jako skladatel prokazuje kvality, největší devízou alba je však stále jeho silný hlas, jímž okouzlil už před lety. Už proto, že díky zpěvákovu jednotému autorskému rukopisu se jednotlivé písně trochu zbytečně slévají.

Kde byl vykopán zakopanej pes

75 %

Autor: Ready Kirken

CD, 349 korun

Kapela Ready Kirken na desce Kde byl vykopán zakopanej pes vsadila na akustický zvuk, větší část z deseti písní je provedená v podobě „unplugged“. Asi nejsilnějším momentem je skladba Ladovskej kýč, jež vyvrcholí precizním smyčcovým partem.

Ready Kirken nadílejí chytlavé melodie a akustické písně posluchače namlsají natolik, že tři elektrifikované kousky na desce vedle nich najednou působí až nepatřičně.

Wake Up

60 %

Autor: The Vamps

CD, 399 korun

Britská kapela The Vamps na své druhé desce nazvané Wake Up předvádí celkem poslouchatelný pop proložený tu elektronikou, tu akustickými kytarami, tu rapem. Přitom výsledek nepůsobí jako žánrový mišmaš, což je při spolupráci s dvanácti producenty div.

O žádné z osmnácti skladeb (v případě deluxe verze, nižší verze alba jich obsahuje dvanáct) se nedá říct, že by byla špatná, bohužel takovouhle nálož snad ani nelze uposlouchat, takže se nesporný potenciál kapely trochu vytrácí. Méně je někdy více.