Rammstein (Eden, Praha, 28. května 2017)

Rammstein (Eden, Praha, 28. května 2017) | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Rammstein přijedou v červenci do Prahy, rovnou ohlásili dva koncerty

  • 14
Německá kapela Rammstein vyrazí v květnu příštího roku na stadionové turné k nové, deset let očekávané, ale zatím nepojmenované desce. V pražské Eden Aréně se zastaví hned dvakrát, 16. a 17. července 2019. Vstupenky půjdou do prodeje ve čtvrtek 8. listopadu.

Kapela Rammstein 17. září na svých internetových stránkách oznámila: „Téměř hotovo! Natáčení orchestru a sborů v Minsku pro sedmé studiové album.“ Již téměř deset let čekají fanoušci kapely Rammstein toužebně na následovníka desky Liebe ist für alle da. Není tak divu, že ohlášení nové hudby se do mezinárodních médií rozneslo rychlostí blesku.

Nyní Rammstein přikládají pod kotel ještě jednou. Paralelně k vydání prozatím nepojmenovaného nového alba odehrají první stadionové turné ve své historii. Kdo jejich dramatická, perfektně zinscenovaná živá vystoupení zná, si možná mohl myslet, že nic většího už nelze vymyslet. U Rammstein si však člověk může být jist, že si pro jejich mohutná a monstrózní pódia přichystali něco výjimečného.

I loni v květnu vyprodali Rammstein stadion v Edenu dvakrát, proto se kapela rozhodla uspořádat tentokrát „dvoják“ rovnou. Vstupenky budou v prodeji v síti Ticketportal od 8. listopadu od 10 hodin a cena se bude pohybovat v rozmezí od 1 790 do 2 390 korun.

Německá skupina Rammstein existuje již téměř pětadvacet let, přičemž silnou základnu fanoušků si vypěstovala již svou debutovou deskou Herzeleid z roku 1995. Z alba pocházející singly Du riechst so gut, Asche zu asche nebo Rammstein lze dnes bez nadsázky považoval za klasiky v jejich repertoáru, které na koncertech skvěle fungují i po více než dvaceti letech od jejich vzniku.

29. května 2017