Česká podoba Queen v akci

Česká podoba Queen v akci | foto: Michala Rusaňuková

Revivalová kapela Queenie odstartovala sérii koncertů Pod širým nebem

  • 5
Česká skupina Queenie se věnuje tak věrné interpretaci skladeb skupiny Queen, až se jí loni poštěstilo hrát na Montreux Jazz Festival. Letos se vydala na letní turné, které odstartovalo v Jindřichově Hradci.

„Zahajovali jsme symbolicky na místě, kde jsme loňský ročník tohoto turné shodou okolností zakončovali a na našich sólo koncertech, kdy nepočítáme různé festivaly a slavnosti, nás vidělo přes 45 tisíc diváků. Zatímco někteří pořadatelé rušili letos některé festivaly a dokonce i koncerty umělců zvučných jmen, my jsme odpálili desetikoncertní letní tour, kde nás očekávají tisíce fanoušků,“ říká „český Freddie Mercury“ Michael Kluch.

Jen na zámku v Jindřichově Hradci, kde byla už díky atmosféře historického hradu a zámku skvělá atmosféra, přišlo téměř tisíc diváků.

Letošní turné  je zajímavé i tím, že se s sebou kapela kromě obnoveného playlistu veze kulisy, které téměř 1:1 odpovídají scéně, kterou Queen měli ve videoklipu The Miracle.

„Je to vůbec poprvé, co tuto scénu vezeme na open-airové koncerty a poprvé, kdy ji vezeme mimo Brno, kde jsme ji v posledních dvou letech prezentovali na našich tamních vánočních koncertech,“ prozradil Michael Kluch.

Dalšími městy, které budou zastávkou letní šňůry Pod širým nebem, jsou Mikulov, Loket, Praha, Sychrov, Litomyšl, Olomouc, Ostrava a Brno.

Po těchto koncertech se Queenie budou chystat na dva zářijové a jeden prosincový koncert v pražské O2 areně.