Support Lesbiens v nové sestavě (zleva): Czenda Urbánek ,Hynek Toman, Filip...

Support Lesbiens v nové sestavě (zleva): Czenda Urbánek ,Hynek Toman, Filip Fendrych, Jan Andr a Radek Tomášek. | foto: Petr Kurečka

Poslechněte si, jak zní noví Support Lesbiens bez Kryštofa Michala

  • 6
Po rozkolu mezi kytaristou Hynkem Tomanem se zpěvákem Kryštofem Michalem a zbytkem kapely nahráli Support Lesbiens v novém složení první píseň. Skladbu pojmenovanou Changes si na iDNES.cz můžete poslechnout v premiéře.

Změny, kterými kapela po medializovaném sporu dvou zakládajících členů prošla, se promítly i do názvu prvního singlu v "obrozené" sestavě. K písni Changes v současné době kapela natáčí videoklip, který chce představit 15. května.

Z původního složení zbyl v Support Lesbiens pouze kytarista Hynek Toman. Ostatní muzikanti odešli společně s bývalým zpěvákem Kryštofem Michalem a založili si novou formaci Portless, se kterou už odehráli první koncert a natočili písničku do reklamy. Na koncertě zazněly i písně Support Lesbiens, materiál obou "znesvářených" kapel se tak paradoxně může naživo překrývat.

Support Lesbiens, ve kterých krom Tomana hraje klávesista Jan Andr, bubeník Radek Tomášek, baskytarista Filip Fendrych a zpívá někdejší frontman kapely Post-It Czenda Urbánek, koncertní premiéra teprve čeká. Poprvé budou hrát 25. května ve Velkém Meziříčí na charitativní akci Muzikanti dětem. Ve velkém se chce kapela, která po dvaceti letech dostala úplně novou podobu, předvést 24. června, kdy v pražské Synot Tip Aréně předskočí rockerům z Bon Jovi. 

Líbí se vám obrození Support Lesbiens?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 23. května 2013. Anketa je uzavřena.

Ne
Ne 10966
Ano
Ano 536

Nové album má podle Tomana vyjít v říjnu, křtít jej Support Lesbiens budou v Brně, Ostravě a Praze, kde už si na 4. prosince zamluvili Palác Akropolis. "Menší turné bychom rádi uspořádali na jaro příštího roku. Plánů máme dost a teď intenzivně pracujeme na jejich realizaci. Po dlouhé době mám pocit, že mám v kapele parťáky, které to baví a kteří kapelu posunou o kus dál," uvedl společně s vydáním singlu Changes kytarista Hynek Toman.