Priscilla chystá muzikál o Elvisovi

Pár dnů před 25. výročím úmrtí Elvise Presleyho prozradila jeho bývalá manželka Priscilla plány na uvedení muzikálu mapujícího její milostný vztah s legendárním králem rock'n'rollu. "Hlavní slovo bude mít rozhodně Priscilla," tvrdí v internetovém magazínu Hello! David Codikow, prezident společnosti Immortal Entertainment Group, která show produkuje. "Bude to její příběh. Příběh krále a královny. Příběh o zrození rock'n'rollu."

Producenti hodlají show uvést na Broadwayi vedle mnoha dalších úspěšných muzikálů; premiéra ale může být i v Las Vegas, kde patřila Elvisova hvězdná vystoupení k senzacím až do jeho smrti 16. srpna 1977. Dosud nepojmenovaná show, zachycující Prisciliinu známost s Elvisem, by měla být "oslavou hudby z daného období," stále však nepadlo rozhodnutí, zda v ní zazní některé z Elvisových známých hitů.

Priscilla, dcera důstojníka americké armády, potkala zpěváka v Německu, poté co Elvis v padesátých letech narukoval a sloužil za oceánem. Bylo jí tehdy teprve čtrnáct, Elvisovi čtyřiadvacet. Vzala si ho v roce 1967, když jí bylo jedenadvacet let. Pár se rozvedl v roce 1973, po narození dcerky Lisy Marie, která je dnes výkonnou ředitelkou veleúspěšné společnosti Elvis Presley Enterprises a momentální láskou herce Nicolase Cage.

Priscilla, v posledních letech známá především díky účinkování v sérii filmů Bláznivá střela, se herectví věnuje od osmdesátých let. Její tvář mohli diváci spatřit rovněž v řadě televizních seriálů, například v Dallasu nebo Melrose Place.

Osobu Elvise Presleyho letos připomněla také upravená píseň Elvis vs. JXL, která se krátce po svém vydání dostala na vrchol britské hitparády. Došlo k tomu právě pětadvacet let poté, co král rock'n'rollu "oficiálně" opustil tento svět. Skladba Elvis vs. JXL má ještě jeden primát: je to historicky první remix neboli hudebně přemíchaná a zvukově upravená nahrávka Elvise Presleyho. Ve staré verzi ji fanoušci znají jako A Little Less Conversation.

"Nikdy předtím nebyl udělen souhlas s použitím originální Presleyho nahrávky pro taneční remix," tvrdí zástupci gramofonové firmy BMG/RCA, jež vlastní světová práva k této skladbě a která vydala "nový" Elvisův singl 10. června. Hudební byznysmeni presleyovskou nahrávku uvolnili také pro reklamu výrobce sportovního zboží Nike.

Skladba Elvis vs. JXL signalizuje vydání chystaného alba Elvis # 1's, které vyjde zřejmě v říjnu letošního roku a bude obsahovat třicet digitálně remasterovaných hitů Elvise Presleyho.

,