Před R.E.M. zahrají lotyšští Brainstorm

  • 2
V Sazka Areně se schyluje k velkému hudebnímu svátku. Američtí R.E.M. se 23. ledna mohou stát první kapelou, která tuto novou halu vyprodá. Michael Stipe a spol. jsou na světovém turné k albu Around The Sun. Jejich pražskou předkapelou budou Brainstorm.

Lotyšská kapela Brainstom, která se inspiruje britským popem devadesátých let, není českému publiku neznámá.

Zúčastnila se malého turné se skupinou Kryštof, v roce 2002 přijela jako předkapela irských The Cranberries a před dvěma lety zahřívala pódium slavným Rolling Stones před jejich pražským koncertem.

Také R.E.M. se v Česku již objevili. Poprvé hráli v srpnu 1995 v zaplněné hale na pražském Výstavišti. O čtyři roky později předvedli krátký set na předávání cen hudební akademie.

Fanoušci se na koncertě R.E.M. mohou těšit jak na hity Losing My Religion či Man On The Moon, s nimiž kapela prorazila na počátku minulé desetiletky po celém světě, tak na písně z nedávno vydané desky Around The Sun. - více zde

Osou kapely jsou zpěvák Michel Stipe, kytarista Peter Buck a baskytarista Mike Mills. "Na dokonale propracované show je budou doprovázet další tři muzikanti," podotýká webová stránka pořádající agentury 10:15 Promotion.

R.E.M. mohou do Sazka Arena přilákat až 14,5 tisíce diváků. Dosavadní rekord je o dva a půl tisíce lidí nižší.

Vstupenky na koncert jsou k dostání na prodejních místech Sazky, případně na její webové stránce. Poslední sady lístků poputují do prodeje 13. ledna.

Michael Stipe z kapely R.E.M. zpívá na koncertě v McCaw Hall v americkém Seattlu během koncertu turné k albu Around The Sun. (19. listopadu 2004)