Raper Kato, frontman Prago Union

Raper Kato, frontman Prago Union | foto: nedori

VIDEO: Z rapera Kata se v novém klipu Prago Union stal olympionik

  • 2
Kapela Prago Union nezahálí. Ledva se potěšila zlatou deskou za prodej alba Smrt žije z roku 2016, dokončila klip ke skladbě Olympionik a momentálně dokončuje novinku Made In Strašnice, která vyjde koncem března.

Klip k písni Olympionik z alba Perpetuum promile natočil v rekordním čase jednoho dne režisér Luboš Svoboda. Frontman Kato se v něm zhostil hlavní role všestranného sportovce, který se vrhnul do různých olympijských disciplín od boxu, šermu přes biatlon, taekwondo až po překážkový běh.

„Natáčení jsem si užil maximálně. Během jednoho dne jsem vyzkoušel snad dvacet sportů. Jen to převlékání na place v zimním počasí… Ale myslím, že to stálo za to,” říká raper, který v novém videoklipu šermuje lyžemi, bicykly, přilbami či kordy.

Ve skladbě se dotýká sportovních klišé, ovšem nejvíc čerpá z vlastního života: je každodenním cyklistou a večírkovým maratoncem. Kulisami jeho sportovních výkonů jsou ulice na pomezí Žižkova a Vinohrad.

Co ještě dělají Prago Union v době, kdy nemůžou veřejně vystupovat? „Pořád můžeme tvrdnout ve studiu a udělat za rok celou novou desku,” říká Kato a další detaily slibuje už brzy. Zatím prozradil, že do tvorby osmnácti nových skladeb se zapojila celá kapela.