Škwor

Škwor - promo snímek k albu 5 (2008) | foto: Warner Music

Poslechněte si, jak kapela Škwor na novém albu zažehnala spory

  • 13
Rocková kapela Škwor vydává pátou studiovou desku. Album s názvem 5, které doprovodí DVD s řadou bonusů, vyjde 29. září. Portál iDNES.cz exkluzivně nabízí ukázky ze všech písní.

Křest alba Škwor chystá na 25. listopadu v pražském klubu Retro Music Hall, turné bude následovat na jaře 2009. Pilotním singlem, který na desku upozorní v rádiích, je skladba Celebrity.

Škwor - promo snímek k albu 5 (2008)

Členové kapely přiznávají, že album vzniklo v poklidnější atmosféře. „Dva roky jsme měli se zpěvákem Petrem Hrdličkou mezi sebou třenice, tak jsem dotáhnul všechny problematické věci do konce, vyřvali jsme se navzájem, všechno si sedlo. A nahrávání bylo v pohodě,“ řekl kytarista Leo Holan.

Doprovodné DVD obsahuje sestřih z vystoupení na Rockfestu v Bohušovicích, letošní i loňské Benátské noci a loňského turné k desce Loutky. Natočili jej studenti FAMU.

. Kdo tvoří Škwor

Petr Hrdlička – zpěv, kytara
Leo Holan – kytara, programming
Tomáš Kmec  - baskytara
Martin Pelc – bicí

„Nejsme takoví muzikanti, kteří by si řekli, že natočí koncert na dvacet kamer a bude je to stát tolik peněz. Navíc víme, že na kapelu by to mělo negativní dopad, protože každý má trému. Druhý aspekt jsou peníze. V dnešní době je vydání DVD těžší. Možnost vytvořit kvalitní video je větší, když můžete vybírat z více záznamů,“ vysvětlil Holan.

Škwor - promo snímek k albu 5 (2008)

V menu DVD jsou zahrnuty všechny videoklipy kapely (Amerika, Křídla, Mý slzy neuvidíš, Sraž nás na kolena, Střepy, Sympaťák, Utíkám) a rozhovory se členy kapely. Jarní turné kapela plánuje. Termíny zatím nejsou stanoveny, přestože kapela nevyžaduje dlouhou dobu na přípravu.

„Před dvěma lety jsme přenechali zkušebnu jiným. Teď se to učíme každý zvlášť, pak si přehráváme ve studiu. Snažíme se nevymýšlet věci složitě, aby šly jednoduše zahrát. Už na sebe nevymýšlíme pasti,“ dodal Holan.

Vyhlašuju boj (2001) - Vyvolenej (2004) - Amerika (2005) - Loutky (2007) - 5 (2008)

Více na .oficiálních stránkách kapely.