Michael Jackson - This Is It

Michael Jackson - This Is It | foto: Falcon

Pocty Michaelu Jacksonovi netáhnou. Byla zrušena už třetí

  • 8
Obří koncert na počest zesnulé popové hvězdy Michaela Jacksona, který se měl v italské metropoli konat 25. června, pořadatelé odvolali. Důvodem je malý zájem diváků.

Zatím se prodalo pouhých 3500 vstupenek, což je na Olympijský stadion s kapacitou 70 tisíc míst, kde se akce měla konat, příliš málo. Pořadatelé již oznámili, že zakoupené lístky lze vracet.

Na přípravě tříhodinové show se podíleli Alfred McCrary, jenž s Jacksonem složil řadu písní, či Travis Payne, choreograf a koproducent dokumentárního filmu o Jacksonově posledním vystoupení This is it. Slibována byla účast Marlona Jacksona, bratra zesnulého, zpěvačky Dionne Warwickové, zpěváka skupiny Imagination Lee Johna a Alfreda McCraryho, člena skupiny Jackson 5.

"Chtěli jsme tímto koncertem vzdát hold Michaelově památce, ale odezva italského publika byla neuspokojivá. Jen málo skutečných fanoušků pochopilo význam této akce na počest krále popu," uvádí se v prohlášení pořádající agentury Wordlive Entertainment.

Za malým zájmem o vstupenky mohla být jejich cena - prodávaly se za 70 až 90 euro (1800-2300 korun).

Koncert v Římě je již třetí podobnou akcí spojenou se jménem Michaela Jacksona, která byla zrušena: stejně dopadl rozlučkový koncert, který chtěl loni v září před vídeňským zámkem Schönbrunn uspořádat další Michaelův bratr Jermaine, i náhradní akce plánovaná na tento měsíc do Londýna.

Michael Jackson zemřel loni v červnu v 50 letech na selhání srdce po předávkování léky.

,