VIDEO: Na další výroční setkání s Hapkou zvou Horáček, Dyk i Krajčo

  • 0
Akce nazvaná Petr Hapka žije! se konala loni v listopadu, přesně rok po skladatelově úmrtí. Její hlavní iniciátor Michal Horáček slíbil další pokračování i pro letošní rok. Na Hapkovu hudbu bude bez sentimentu vzpomínat mimo jiné i Vojtěch Dyk nebo Richard Krajčo.

Loni měl Hapka na posmrtném večírku v největší tuzemské hokejové hale vyprodáno. A pokračování akce, která neslzela, ale bavila, ohlásil Michal Horáček záhy poté. „Zazní jiné Hapkovy melodie a jiné písně, vystřídají se noví interpreti. A celý koncert bude originálně pojatý režijně a scénograficky: jako hravá feérie, která se soustředí hlavně na to vtipné a bizarní z Petrovy tvorby,“ avizoval začátkem loňského prosince.

Mezi vystupujícími bude Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml, František Segrado či Lenka Nová a nově zazpívá například Richard Krajčo. Zúčastní se také Ondřej Brzobohatý, který zahraje na klavír a bude řídit orchestr.

Program už se rýsuje, v uplynulém týdnu se umělci potkali s Horáčkem, režisérem Davidem Drábkem či zvukovým režisérem celého projektu Michalem Pekárkem nad konkrétními plány.

Večer, který se uskuteční 24. listopadu, bude tedy opět jedinečný. Mimo jiné i tím, že zážitek z pražské O2 areny bude nepřenosný. „Koncert nebude v televizi, rozhlasu ani na internetu a nebude ani zaznamenáván. Kdo chce být jeho součástí, musí se dostavit osobně,“ avizují tvůrci. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal.