Jordan Haj z kapely Peter Pan Complex

Jordan Haj z kapely Peter Pan Complex | foto: Archiv Peter Pan Complex

VIDEO: Více gospelových sborů, méně kytar. Vrací se Peter Pan Complex

  • 2
Více než dva roky po vydání první eponymní desky přichází kapela Peter Pan Complex s novým singlem Unsteady Heels. Odklání se tu od hlasitých kytar a přiznává výrazný vliv současnou hiphopovou a soulovou hudbou. Na iDNES.cz klip uvádíme v premiéře.

Hudebně se Peter Pan Complex vydává do dosud neprozkoumaných končin. V písni Unsteady Heels vyniká zejména zpěv frontmana Jordana Haje, a to na úkor hlasitých kytarových riffů charakteristických pro dřívější tvorbu kapely.

Hudebníci si zde také poprvé zkoušejí práci s mohutnými doprovodnými vokály. „Pořád se mi v hlavě vracela skladba Ultralight Beam od Kanye Westa, až jsem si řekl, že si ten gospelový sbor poskládáme sami z několika skvělých soulových zpěvaček, které osobně známe,“ vypráví Jordan Haj.

Melancholická první část písně se drží v komorní a intimní atmosféře a textově připomíná zpověď. Druhou, mnohem epičtější část skladby předznamenává slovo „god“, tedy bůh. V tomto momentu začíná zpěvákova modlitba za stabilitu a pevnou půdu pod nohama.

Zakladatelé kapely Jordan Haj a Givinar Kříž se poslední dobou věnovali převážně režii hudebních klipů pro jiné české interprety a produkci a koncertování s ostatními projekty, na kterých participují, jako jsou Kapitán demo nebo Emma Smetana. Nyní se vracejí se svým kmenovým projektem, který spolu založili před necelými deseti lety.