Skupina Peter Pan Complex natáčí s producentem Michaelem Rendallem.

Skupina Peter Pan Complex natáčí s producentem Michaelem Rendallem. | foto: Kryštof Kalina, Warner Music

AUDIO: Peter Pan Complex hledají české alternativě zahraniční zvuk

  • 1
Pražská kapela, která zaujala na koncertech i písní Sedět a hrát pro film Jiřího Mádla Pojedeme k moři, chystá debutovou desku s britským producentem Michaelem Rendallem. Na iDNES.cz si z ní můžete poslechnout první ochutnávku.

Deska by měla být hotová v květnu a její producent je mimo jiné podepsán pod albem Adriana T. Bella, kterému čeští kritici aktuálně udělili cenu Apollo. Podílel se i na nahrávkách Davida Gilmoura nebo Killing Joke.

„Naši kamarádi Adrian Bell a Adam Vopička z kapely The Prostitutes nás upozornili na Michaela, když jsme hledali někoho, kdo by nám pomohl najít nový zvuk a možná i cestu. Chtěli jsme se totiž po vydání našeho EP Unholy posunout dál. Řekli jsme si, že to zkusíme, a poslali jsme mu naši nahrávku Wolfskin… a ono to vyšlo,“ přibližuje seznámení s producentem zpěvák Jordan Haj.

Ze spolupráce, která dostala konkrétní podobu v pražských studiích Faust, vzešly přesvědčivé kytarové písničky, které zaujaly tuzemské zastoupení vydavatelství Warner Music. „Prvním singlem z alba je song SOS, na digitálních serverech se zanedlouho objeví spolu s další skladbou, Morning,“ uvedla za něj Marcela Kočandrlová.

Přestože Peter Pan Complex, kteří existují od roku 2007, tvoří svoje písničky v angličtině, jejich největším úspěchem je zatím paradoxně jediná česká písnička Sedět a hrát, jež se objevila ve filmovém debutu Jiřího Mádla.