Ecstasy Of St. Theresa

Ecstasy Of St. Theresa | foto: United Islands Of Prague

Ostrovy obohatí i Ecstasy Of St. Theresa

První pražský koncert v tomto tisíciletí odehraje v rámci festivalu United Islands Of Prague skupina Ecstasy Of St. Theresa. Patří k posledním, dnes odtajněným programovým položkám.

Třetí ročník multižánrové přehlídky United Islands Of Prague se odehraje ve dnech 16. - 25. června na třech pražských ostrovech: Střeleckém, Žofíně a na Branické louce. Každému bude patřit jiný hudební žánr.

Festival zahájí čtyřdenní hody pro vyznavače world music na Střeleckém ostrově. K již dříve uvedeným jménům přibyl např. rakouský kytarista Harri Stojka se svým projektem Gypsy Soul, jehož název napovídá, jakou hudbu od něj uslyšíme.

Nebývalý zážitek slibuje také společné vystoupení irského zpěváka Iarly O´Lionáirda s Čechomorem - jak jim to ladí dohromady si ostatně vyzkoušeli už na posledním čechomorském albu.

Hlavními hvězdami Střeleckého ostrova zůstávají alžírský zpěvák Khaled a brazilský akordeonista Renato Borghetti.

Sice domácí, avšak velmi výrazné a populární jméno přibylo i na jazzovou scénu, jež opanuje 19. - 21. června Žofín: velmi populární funky kapela -123 min.

Programu tohoto ostrova kralují především americké trio Medeski Martin & Wood, kontrabasista Kyle Eastwood a bluesman Lucky Peterson.

Rocková část festivalu opanuje Branickou louku ve dnech 22. - 25. června. Během čtyřdenního programu tu vystoupí velká část domácí špičky a zajímaví hosté ze zahraničí.

K posledním odtajněným jménům vedle Ecstasy Of St. Theresa přibyli zejména američtí Fishbone, jedna z nejdivočejších ska kapel současnosti. Skupina J.A.R. premiérově zahraje písně z čerstvého alba.

Na sobotní koncert 24. 6. přijede několik českých kapel (MCH Band, Už jsme doma, Cocotte Minute, Post-It) přímo ze společného "východního" turné po Ukrajině a Bělorusku. "Uvidíme, jestli se nezdržíme u prezidenta Lukašenka na hostině," poznamenal sarkasticky frontman MCH Bandu Mikoláš Chadima.

Hlavní hvězdou nejen rockového ostrova, ale celého festivalu jsou britští Placebo, kapela z úzké první ligy světového rocku. Jejcich vystoupení staví United Islands po bok nejprestižnějších evropských hudebních přehlídek.