VIDEO: Óčko přiveze na Aerodrome mobilní pódium, vystoupí i Lake Malawi

  • 0
Televize Óčko zveřejnila line-up své mobilní stage, která obohatí program mezinárodního festivalu Aerodrome v Panenském Týnci od 28. do 30. června. Na pódiu, v nějž se promění kamion, se objeví kapely Lake Malawi a The Slots nebo písničkáři Vojtaano a Jakub Ondra.

„Dali jsme prostor nadějným interpretům domácí scény, aby ukázali, co umí, a to i na takovém velkém festivalu vedle světových headlinerů. Vybrali jsme jednak na Óčku už zavedené interprety, jako je kapela Lake Malawi s Albertem Černým v čele, duo Light & Love nebo busker Jakub Ondra, tak i nová jména různých žánrů,“ říká k dramaturgii Óčko truck stage hudební boss stanice Michal Klein.

Óčko truck stage

  • čtvrtek 28. června
    15:30 – Jakub Ondra
    17:15 – The Slots
    19:15 – Role
  • pátek 29. června
    15:30 – Mech
    17:15 – Light & Love
    19:15 – John Wolfhooker
  • sobota 30. června
    15:30 – Brixtn
    17:15 – Lake Malawi
    19:15 – Vojtaano

Zazní tak například garage-pop v podání kapely Role nebo naopak tvrdší kytary rockové party John Wolfhooker. Příležitost dostanou i domácí objevy a jeden comeback. Originální electro-indie kapela Brixtn, dále vítězové projektu KB Band Academy na Óčku – mladá kapela Mech, a po zhruba desetileté pauze se vrací kytarovka The Slots, mezi jejíž členy patří například populární grafik TMBK. „Naživo jsem zvíře, žádný koncert neodfláknu! Přijďte se o tom přesvědčit,“ láká na své vystoupení další interpret, svérázný písničkář Vojtaano.

„Namísto klasické stage přivezeme na festival pojízdný truck, který se na místě změní v multifunkční hudební pódium. Kromě živého hraní jsme připravili i taneční vystoupení skupiny The Pastels k filmu Backstage, rozhovory s umělci a také videa přímo z festivalového dění a to na speciální výsuvné LED obrazovce. O pozdně večerní zábavu se postará DJ Saxofrancis, který se blýskl v našem pořadu DJ No. 1,“ přiblížil program trucku šéfdramaturg Óčka Alexandr Guha.

Na pódiu i mezi návštěvníky se průběžně objeví hned čtyři moderátoři: Matyes, Ondřej Urban, Jonáš Čumrik a Tereza Tobiášová. „Z festivalu odbavíme několik live streamů na sociální sítě Óčka. V rámci televizního vysílání jsme připravili pětidílný seriál ze zákulisí příprav Aerodromu s názvem Jak se dělá festival. Ukážeme, jak probíhá booking těch největších zahraničních hvězd, jaké je to pracovat pro festivalový tým nebo kolik takový festival vlastně stojí,“ doplnil Guha.