O koncert Lucie Bílé nebyl zájem

  • 65
Jako na houpačce si musela připadat oblíbená zpěvačka Lucie Bílá. Zatímco v pondělí zpívala naprosto zaplněné plzeňské synagoze, den poté zrušili pořadatelé její koncert v prostějovském Kas Centru. Důvodem byl malý zájem o vstupenky.

"Prodalo se jen sto padesát vstupenek. Plakáty jsme sice vylepili téměř všude, ale s velkým ohlasem se to nesetkalo," uvedl Jiří Kovář z agentury RP, pořadatele prostějovského koncertu.

Kovář připustil, že na vině mohla být i neadekvátní cena vstupenek. "Místa v prvních pěti řadách stála 890 korun, další pak 590 až 480 korun," sdělil promotér a podotkl, že příště si agentura podobné akce rozmyslí.

Přitom v pondělí Lucie Bílá za klavírního doprovodu Petra Maláska vystupovala ve zcela zaplněné Velké synagoze v Plzni, v níž sedělo pestré publikum složené z různých věkových kategorií od dětí po důchodce.

"V synagoze se snažím uvádět koncerty, jaké jiné koncertní sály nenabízejí. O neobvyklý recitál naší nejlepší zpěvačky byl obrovský zájem a lístky zmizely z předprodejů ve velmi krátké době," řekl organizátor akce Michal Jančařík.

Zpěvačka Lucie Bílá (16. prosince 2003)

,