VIDEO: Luno se loučí s vystupováním novým klipem a koncertem s hosty

  • 0
Kapela Luno před naplánovanou koncertní pauzou připravila speciální vystoupení 28. prosince v pražském klubu Rock Café. Navrch připravila nový videoklip ke skladbě No Heil Syndrome z nového alba Zeroth. iDNES.cz jej uvádí v premiéře.

Autorem klipu je Roman Dietrich, který Luno při natáčení přivezl do neutěšeného prostředí nadjezdů a podjezdů na dálnice. Natáčelo se v dešti a jak sám autor říká: "Tenhle videoklip je trochu prokletý, protože po technické stránce se stávala jedna malá katastrofa za druhou."

Během točení odešla převodovka v autě, během střihaní režisérovi odešel počítač, na jiném mu přestal fungovat monitor atd. Nepřízeň osudu ale podle mínění zúčastněných nakonec dodala výsledné podobě klipu sugestivní atmosféru, která koresponduje s celkovým zvukem kapely Luno.

Zpěvačka a většinová autorka skladeb na albu Zeroth Ema Brabcová vysvětluje proč se kapela na čas odmlčí: "Stojí to trochu na mně. Rozhodli jsme se s mojí rodinou, že na nějaký čas zkusíme bydlet v jiných krajích. Luno tím pádem trochu zanedbám, ale neříkáme tomu konec. Uvidíme, co bude, ráda bych se pokusila vrátit v létě aby se příznivci Luna mohli těšit na nějaké festivaly."

Na "rozlučkovém koncertě" 28. prosince 2012 jako hosté vystoupí spřátelené skupiny Piano a Starshaped. "Chceme se s Emou hezky rozloučit a udělat hezký mejdan," říká zakládající člen Luno Šmity.


Témata: koncert, premiéra