Hudba - kytara (ilustrační foto) | foto: Corbis, Profimedia.cz

Nová deska bude jiná, slibují No Name

  • 8
Hostem Večera lidí dobré vůle na Velehradě bude i slovenská kapela No Name, která chystá nové album. "Bude určitě jiné než předchozí, i proto, že máme o dva roky víc, trápí nás jiné věci, než dřív," prozradil čtenářům iDNES zpěvák Igor Timko.

Odpovědi Igora Timka najdete ZDE

Na Velehradě nebudou hrát No Name poprvé. "Já jsem také věřící, na Velehradě jsme už hráli a je to normální koncert. Je tam spousta mladých lidí, zpívá se tam, tancuje, pohoda," vzpomíná na minulé ročníky.

Nepřehlédněte:
Velehrad 2005 - příloha iDNES

Kapela plánuje i nové album, které vznikne v Česku a vyjde 25. září. Poté vyrazí během jara na turné. 

"Fesťáky i vlastní koncerty mají osobité kouzlo. Nám je jedno, kde hrajeme, kde nás šofér vyloží, tam si rozložíme věci a zahrajeme," uvedl zpěvák.

A co by za peníze asi kapela nikdy neudělala? "Asi bychom netancovali v elastických dresech," míní.

Původně čtyřčlenná sestava No Name se dala dohromady v roce 1996. Jako studentská skupina se přihlásila na regionální festival autorské písně Košický zlatý poklad, odkud si odnesla první místo.

Kapela se dostala do podvědomí veřejnosti a v roce 1998 s ní firma Universal podepsala smlouvu na pět desek. Do konce roku vyšlo první album.

Roku 2000 vyšla druhá deska s názvem "Počkám si na zázrak". Od května 2001 se kapela snažila prorazit i v České republice, nejprve s písní "Žily", poté se singly "Ty a tvoja sestra" a "Ďakujem, že si".

Třetím albem kapely byl titul "Oslávme si život". V hitparádách měly úspěchy hity "Nie, alebo áno" či "Večnost". Koncem roku 2002 vyhrála kapela stříbro v anketě Zlatý Slávik a cenu Grand Prix 2002 pro nejžádanější kapelu rozhlasových médií.

O rok později vydala desku "Slová do tmy", po jehož vydání následovalo velkolepé turné. - více zde