Trojice Nerez & Lucia

Trojice Nerez & Lucia | foto: Zuzana Bönisch

VIDEO: Kapela Nerez & Lucia představuje klip k titulní písničce alba Cela

  • 0
Deskou Cela skupina Nerez & Lucia letos navazuje na debut Masopust, hlavně díky pestrosti a žánrové nezařaditelnosti. K titulní skladbě vzniklo video, které kapela pořídila v prostředí rekonstruované vily na pražské Bořislavce.

Skladba Cela je zde představena jako obrazový konflikt mezi ženou a dvěma muži. Milostný trojúhelník rozehrává Lucia Šoralová, Vít Sázavský a Zdeněk Vřešťál. „Už v dobách starého Nerezu jsme vlastně fungovali jako takový tvůrčí trojúhelník – dva autoři a jeden aranžér. Teď se k úspěšnému modelu vracíme, protože písničky píšu já a Lucia, naším oponentem je Vítek Sázavský a já mám pocit, že je vše jako kdysi,“ dodává Vřešťál.

Klip se natáčel v prostředí rekonstruované vily na pražské Bořislavce a syrově industriální prostředí zdařile navozuje pocit něčeho končícího – on a ona se rozcházejí a ten třetí vzadu to hořce komentuje. Protože „láska je vždy hotová schystat všem žal…“.

Skupina Nerez & Lucia navazuje na slavný Nerez. Kromě zakládajících členů původní kapely Víta Sázavského a Zdeňka Vřešťála je novou tváří slovenská zpěvačka žijící v Praze Lucia Šoralová. „Změnou názvu jsme chtěli jasně oddělit období Nerez včele s předčasně zesnulou Zuzanou Navarovou a současnost – kdy s námi zpívá Lucia,“ říká jeden ze zpěváků Zdeněk Vřešťál.