ABBA

ABBA | foto: Archiv

Nejhomosexuálnější píseň všech dob nazpívala ABBA

  • 159
Disko klasika ze 70. let Dancing Queen od švédské legendy ABBA se stala nejhomosexuálnější písní všech dob. Rozhodlo o tom více než 15 tisíc čtenářů webu pro gaye a lesbičky SameSame.com.au.

Až si někdy na retro diskotéce půjdete "skočit" na megahit Dancing Queen, můžete se chlubit tím, že jste si zatancovali na nejhomosexuálnější - v chlapeckém slova smyslu - píseň všech dob.

ABBAAnketu o "The Gayest Song Ever" uspořádal web SameSame.com.au u příležitosti třicátého výročí předvelikonočního karnevalu Mardi Gras, který si australští gayové a lesbičky organizují v Sydney.

Pořadatelé ankety návštěvníkům stránek nabídli padesátku songů, mezi kterými se samozřejmě objevili i předpokládaní adepti na přední pozice - ať už šlo o Relax od Frankie Goes to Hollywood, Outside od George Michaela, Go West od Pet Shop Boys nebo cokoliv od Eltona Johna.

Pet Shop BoysAni jeden z těchto favoritů se ale nedostal do první pětky. Tu si totiž zabrala nejen ABBA, ale také stříbrní Village People s notoricky známou YMCA a bronzová I Will Survive od Glorie Gaynor.

Go West skončilo na šestém místě, Relax nasedmnáctém a Outside dokonce až na sedmatřicátém. Sir Elton John se umístil až na posledním místě, a to ještě v duetu s George Michaelem Don’t Let The Sun Go Down On Me.

Kylie MinogueOčekávání tak naplnila alespoň Kylie Minogue, ke které australští gayové údajně vzhlížejí jako ke své modle. Obsadila pátou příčku se singlem Your Disco Needs You a od medailových pozic ji odstřihly Weathergirls s hitem It´s Raining Men.

Australská rodačka Kylie Minogue má přitom v žebříčku poměrně vysoko ještě jeden zářez. Na sedmé místo totiž hlasující vynesli ještě písničku Better The Devil You Know.

TOP 20 ANKETY GAYEST SONG EVER
odkazy vedou na klipy na serveru YouTube.com
1. Dancing Queen - ABBA
2. YMCA - Village People
3. I Will Survive - Gloria Gaynor
4. It's Raining Men - The Weathergirls
5. Your Disco Needs You - Kylie Minogue
6. Go West - Pet Shop Boys
7. Better The Devil You Know - Kylie Minogue
8. Xanadu - Olivia Netwon-John
9. Vogue - Madonna
10. I Love The Nightlife - Alicia Bridges
11. I Am What I Am - Gloria Gaynor
12. Believe - Cher
13. I'm Coming Out - Diana Ross
14. Smalltown Boy - Bronski Beat
15. Over The Rainbow - Judy Garland
16. Macho Man - Village People
17. Relax - Frankie Goes To Hollywood
18. In the Navy - Village People
19. Free, Gay and Happy - Coming Out Crew
20. 9 to 5 - Dolly Parton