My to chápeme, říká ke kauze Lunetic Universal Music

  • 1
Člen vedení vydavatelské společnosti Universal Music (dříve PolyGram) potvrdil, že na nahrávání debutového alba skupiny Lunetic se podílel zpěvák Dalibor Kaplan. Ten o sobě tvrdí, že za Lunetic nazpíval podstatnou část písní a že jeho hlas zní z playbacku na jejich koncertech. Některá média na základě Kaplanovy výpovědi psala, že úspěšnou kariéru kapely lze charakterizovat jako podvod. Chlapecká skupina Lunetic oslovuje zejména velmi mladé dívky a jejich alba Cik-cak se dosud prodalo přes 230 tisíc nosičů.

"Dalibor Kaplan se na nahrávání desky skutečně podílel jako doprovodný zpěvák a autor aranží," uvedl Milan Zýka. Současně řekl, že druhé album už Lunetic připravuje bez cizí pomoci, a upozornil, že Kaplanův postoj vůči Lunetic a vydavatelství ukončil jakoukoli možnou spolupráci.
Lunetic jsou podle Zýky v současnosti nejžhavějším artiklem českého šoubyznysu.
Jejich deska zlomila letitý rekord prodeje, vyprodané turné vyvolalo hysterii v celé zemi. "Okolo Lunetic se točí velké peníze a ty nedají spoustě lidem spát. Chápeme, že Kaplanovo nové vydavatelství zahájilo kampaň proti kapele, kolem které se točí zájem médií a peněz. Jediným důvodem je promotion Kaplanovy osoby k eventuálnímu vydání jeho vlastního alba a pomlouvačné knihy o Lunetic," tvrdí.
"Lunetic není vokální skupinou čtyř vystudovaných zpěváků, ale harmonické spojení čtyř lidí, kteří se navzájem doplňují," uvedl dále Zýka. Fakt, že Kaplan zveřejnil demo snímek Lunetic, aby ukázal, že čtveřice neumí zpívat, odsoudil Universal Music jako neetický. Kaplan vystoupil poté, co manažer skupiny údajně prohlásil, že jej nikdy neviděl.
 


Témata: Lunetic