Monkey Business slaví v Lucerně

Ve velkém stylu oslaví ve čtvrtek v pražské Lucerně čtvrté narozeniny kapela Monkey Business. Skupina slibuje svým fanouškům několik překvapení, včetně afterparty v sousedním Lucerna Music Baru. Koncert bude odrazovým můstkem pro letní turné "Where was Stínadla situated, Foglar?".

"Všechny členy Monkey Business zajímá tvorba Jaroslava Foglara. V této souvislosti nejsme jediní, které rozesmutnělo, že spisovatel před svojí smrtí neřekl, kde se ve skutečnosti Stínadla nacházejí," vysvětlil zpěvák Roman Holý.

Během dvouačtvrthodinového programu v Lucerně zazní podle Holého některé skladby v novém aranžmá. Vedle sedmičlenné sestavy se představí talentovaný zpěvák Madsinger. Vstupenky jsou k dostání v obvyklých předprodejích za 299 korun.

Během letního turné odehraje kapela 14 koncertů na 13 místech, včetně účasti na festivalech Rock For People v Českém Brodě či na United Colours Of Ostrava. Důležitou zastávkou bude rovněž 8. července vystoupení v karlovarských Lázních I., kde budou Monkey Business jedním z piliřů doprovodného programu 39. ročníku Mezinárodního filmového festivalu.

Populární funková formace slibuje svým příznivcům vyvážený repertoár, složený téměř rovnoměrně ze všech tří vydaných desek."Mírně asi budou převažovat skladby z posledního alba Resistance is Futile," doplnil manažer kapely Ivan Hejna.

MONKEY BUSINESS jsou: Roman Holý (zpěv, klávesy, kytara, programování), Matěj Ruppert (zpěv), Tonya Graves (zpěv), Pavel Mrázek (baskytara), Marten Houdek (bicí), Ondřej Brousek (klávesy, perkuse, zpěv), Olda Krejčoves (kytara).

DISKOGRAFIE: Why Be In When You Could Be Out (2000), Save The Robots (2001), Resistance Is Futile (2003).

V současné době Monkey Bussines dokončují dvě DVD s názvem Lazy Youth Old Beggars, které vyjde v červnu. Bude obsahovat záznam z dvou koncertů, všechny videoklipy, dokumenty, aktuální rozhovory, rozsáhlou fotogalerii a nové remixy vytvořenéné s kapelami Khoiba, Southpaw či hudebníkem Janem P.Muchowem. Součástí DVD bude i remixová deska Why Be Out When You Cold Be In.

Po turné bude skupina pokračovat v práci na nové desce, jejíž název ještě není znám. Spolupráci na albu již potvrdil zpěvák a basista Glenn Hughes, bývalý čeln Deep Purple. Do projektu by se mohl zapojit i slavný saxofonista David Sanborn.

Skupina Monkey Business oslaví své 4. narozeneniny ve čtvrtek 27. května koncertem v pražské Lucerně.