Mireille Mathieu (Kongresové centrum, Praha, 16. října 2016)

Mireille Mathieu (Kongresové centrum, Praha, 16. října 2016) | foto: František Vlček, MAFRA

VIDEO Mireille Mathieu natočila videoklip v prostorách Pražského hradu

  • 4
Francouzská šansonová legenda Mireille Mathieu vydá v listopadu nové album Mes classiques, které uvozuje singlem Le premier regard d’amour. Zpěvačka nahrávala v Česku a klip k písni vznikl v historických sálech Pražského hradu. Mathieu se svým orchestrem se v Praze představí živě 8. března 2019.

Vstupenky na Ticketportal.cz

Mireille Mathieu je přímou nástupkyní ikonické Edith Piaf a je často označována jako pokračovatelka jejího odkazu. Je poslední z velké generace francouzských šansoniérů. Do paměti fanoušků se zapsala díky slavným skladbám Mon credo, Qu’elle est belle, Mon bel amour d’été, ale také typickým účesem, který se stal ve své době módním hitem.

Během kariéry stihla Mathieu koncertovat na všech kontinentech a je také známá tím, že dokáže zpívat v několika světových jazycích. Spolupracovala například s hvězdami jakými byli či jsou Charles Aznavour, Julio Iglesias, Frank Sinatra, Tom Jones nebo Paul Anka.

V Praze se Mathieu představí již tradičně v Kongresovém centru společně s doprovodným orchestrem a vokalisty. V rámci turné Made in France zahraje svoje neznámější písně a jistě také některé novinky. Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal.