Kapela Mirai v pražském Lucerna Music Baru

Kapela Mirai v pražském Lucerna Music Baru | foto: www.klapper.cz

VIDEO: Jídlo, pití, euforie. Mirai líčí zážitky z prvního turné

  • 2
Řada posbíraných cen, úspěch hitu Když nemůžeš, tak přidej a nyní i první vlastní a vyprodané turné, které Mirai absolvovali letos na jaře spolu s kapelou Poetika. A právě během něj vznikl krátký dokumentární sestřih, který na iDNES.cz uvádíme v premiéře.

„Mám pocit, že naše první plnohodnotné turné bylo jen o jídle, pití a euforii z koncertů,“ říká s nadsázkou zpěvák Mirai Navrátil. „Člověk, jak stále přejíždí ze štace na štaci, tak sedí v dodávce a jediné, co může dělat a dělá mu v tu chvíli radost, je jídlo. Myslím, že je to trochu vidět i v aftermovie. Rozhodně jsme na šňůře nezhubli, ale bylo to celkově jedno z nejkrásnějších období kapely, co jsme doposud zažili,“ dodává.

Krátký „dokument“ pořídil Ondřej Kudyn. „Zapadl mezi nás tak, že jsme o něm nevěděli. Některé momenty si vůbec nevybavuji, že točil. Za Ondru vděčíme Poetice, která nás s ním seznámila,“ vzpomíná baskytarista Michal Stulík.

Kameraman a režisér Kudyn s kapelou strávil na cestách několik dní a záběry pro backstage film sbíral v Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci, Valašském Meziříčí a pražském Lucerna Music Baru. Během toho natočil několik hodin materiálu, ze kterého pak vybral ty nejlepší momenty.

„Musím říct, že to byla taková ta správná tour s kapelou. Pořád se hrálo, zpívalo, no masakr. Na jedné zastávce jsme přijeli a stage už byla postavená a oni prostě úplně šťastný, že můžou zase hrát a jamovat, myslím že dokonce vymysleli nový song,“ popisuje Kudyn.