Kapela Mirai

Kapela Mirai | foto: Ondřej Pýcha, Universal Music

PREMIÉRA: Mirai startují novou éru, klip točili v upršeném Londýně

  • 6
Kapela Mirai se svým debutovým albem Konnichiwa dosáhla na platinovou desku, ocenění v Českém slavíkovi i Andělech a pět rádiových hitů. Na podzim se pokusí navázat s novou nahrávkou, kterou předznamenává singl ØTCHI. Videoklip k němu uvádíme na iDNES.cz v premiéře.

„Píseň ØTCHI i klip k ní jsou trochu osobní zpovědí. Video naznačuje, že není dobré vstupovat vícekrát do jedné řeky. Člověk to přesto dělá, protože racionalita není na denním pořádku, minimálně u nás. Jako hlavní hrdina klipu to na konci pochopím. V reálném světě teprve uvidíme,“ říká zpěvák Mirai Navrátil o singlu s moderní popovou produkcí. Za tou stojí Ondřej Fiedler, který bude s kapelou spolupracovat na zvuku celého alba.

Videoklip se natáčel v Londýně, ke kterému má zpěvák velmi vřelý vztah. „Podle rodičů jsem tam byl dokonce počatý,“ říká se smíchem. „Počasí bylo klasicky londýnské, takže celý týden neustále pršelo. To nám ale nevadilo. Konceptu a náladě písničky to sluší.“

„Námět vznikl při telefonním hovoru s Ondrou Brejškou ze skupiny Poetika. Přišel s nápadem životní smyčky, nebo kruhu, ve kterém se motáme,“ líčí režisér Ondřej Kudyn. Tipy na lokace pak štábu dával zpěvák Marcell, který v Londýně pobývá.

Singl ØTCHI otevírá novou éru Mirai. Kapela má za sebou mimořádně nabitý rok. S podporou několika rádiových singlů se úspěšně zabydlela na koncertních pódiích. Právě živá prezentace patří spolu s přirozeným talentem psát hitové melodie k největším přednostem skupiny. Sálá z ní bezprostřednost, sehranost, zdravé sebevědomí, nefalšované muzikantské dovednosti i podmanivé charisma frontmana. Také proto v uplynulém roce patřila skupina Mirai k headlinerům mnoha letních festivalů a letos je před nimi podobně nabitý kalendář.

Na podzim Mirai vyrazí na své dosud největší turné. Po úspěšných vystoupeních v klubech se tentokrát přesunou do větších prostorů. Vrcholem turné bude 3. prosince koncert v pražském Foru Karlín. Vstupenky budou od neděle 13. ledna k dostání v síti Tickteportal.