Jiří Macháček, Mig 21 (Hrady CZ, Bouzov 2015)

Jiří Macháček, Mig 21 (Hrady CZ, Bouzov 2015) | foto: Tomáš Frait, MAFRA

VIDEO: Málo jsme se houpali na oslíku, vzkazují Mig 21 v povolebním klipu

  • 2
Kapela Mig 21 vydává singl Svoboda není levná věc. „Jsme nespokojeni s výsledkem voleb? Nedivme se, málo jsme se angažovali. A to především v oblasti té nejluxusnější super top VIP zábavy,“ tvrdí. Videoklip k písni uvádíme na iDNES.cz v premiéře.

Kapela přináší skladbu Svoboda není levná věc do období těsně po sněmovních volbách a doprovází ji klipem, jenž je vším, jen ne burcující agitkou. Za to může jeho režisér Viktor Tauš.

„Řekl, ať se připravíme na to, že rozhodně nebude točit žádnou videonástěnku o svobodě a ikonách bojujících za ni, k čemuž téma té písně na první dobrou svádí. Tak jsme dali Viktorovi svobodu,“ komentuje skupina vznik videa. „Málo jsme se angažovali, málo jsme se houpali na oslíku, a často jsme si ani ve svém hotelovém apartmá nedopřáli tu pořádnou porci čokolády. Není totiž důležité umět jenom dostávat, člověk musí umět i brát!“

Mig 21 se v listopadu vydají na turné, v jehož rámci odehrají i tři koncerty za sebou v pražském Lucerna Music Baru. „Máme rádi klubové prostředí, jsme si tak s lidmi blíž,“ řekl zpěvák Jiří Macháček v pořadu Za scénou.