Mig 21

Mig 21 | foto: archiv kapely

VIDEO: Klip k písni Mig 21 vznikl na padáku i na motorce v Himálaji

  • 0
Kapela Mig 21 letos zvolila odlišný model tradičního turné. To odstartuje na podzim a bude pokračovat i na jaře 2018. A proto hudebníci přináší svým příznivcům nyní alespoň video k jedné ze svých nejúspěšnějších písniček Diskobůh.

Video nevzniklo klasickým způsobem, ale jako „mobilní klip“ za aktivní účasti příznivců kapely. „Tak jako národ postavil sobě divadlo, natočili jste sobě video!“ chválí kapela ty, kteří neodolali její nabídce – natočte si svůj mobiloklip – a poslali vlastní videa k písni Diskobůh.

Nadšenci zaslali kapele stovky videí s vlastní představou, kde všude se dá zažít diskotéka a zazpívat písnička Diskobůh. Více než rok se scházely nápady a obrazy z celé zeměkoule. Fanoušci točili klipy na zemi, ve vzduchu i ve vodě, ty nejvzdálenější přišly až z Jižní Ameriky nebo Kanady.

Na stůl člena kapely a mistra střihu Pavla Hrdličky se po prvním, užším výběru dostalo 105 videí, těch nejemotivnějších, nejveselejších a nejbláznivějších, z nichž byla sestavena konečná podoba originálního videa. Jedním z nejaktivnějších tvůrců se stal Maylo Motoška, který s písněmi Mig 21 cestoval na motorce přes Persii až do Himálaje.

„Naposílali jste prostě velkolepý gejzír tváří, těl, tance, sportovních i vokálních výkonů, kterými jste ozdobili tuto skromnou píseň. A za to vám dík! Haleluja, haleluja!“ vzkazuje kapela svým příznivcům.