Lukáš Pavlásek v klipu Michala Pelanta | foto: Championship Music

VIDEO: Text Pelantovi napsal Xindl X, v klipu mu hraje Pavlásek

  • 1
Kytarista Michal Pelant představuje singl Mezi psem a vlkem, který avizuje chystanou sólovou desku. Do klipu k písni si přizval Lukáše Pavláska v nečekaně seriózní roli detektiva. Videoklip na iDNES.cz uvádíme v premiéře.

Michal Pelant ke konci loňského roku absolvoval s Davidem Kollerem turné k albu ČeskosLOVEnsko. Našel si však čas také na vlastní tvorbu a připravuje druhou desku. Z ní pochází i píseň Mezi psem a vlkem, k níž napsal text Xindl X.

„S Xindlem jsme se potkávali na různých festivalech a akcích. Slovo dalo slovo a domluvili jsme se, že něco zkusíme. Poslal jsem mu demáč někdy odpoledne a ještě večer mi jsem smskou dostal celej text,“ líčí Pelant spolupráci.

Společně s písní jde ven i videoklip režiséra Víta Hradila, kde v hlavní roli detektiva pátrajícího po zmizelé dívce zaujme Lukáš Pavlásek. „Mým záměrem bylo, aby si k načrtnutému příběhu divák dotvořil svůj vlastní výklad. Spíše než jasně dané rozuzlení předložit divákovi několik otazníků,” vysvětluje Hradil.

Účinkováním v klipu však Pelantova spolupráce s Pavláskem nekončí. „Určitě mi na desku přispěje i jako textař, stejně jako na mé minulé nahrávce. Kromě něj se na albu budou podílet i Michal Ambrož nebo David Koller,” prozrazuje k budoucímu albu Pelant.

Debutová deska Michala Pelanta vyšla pod názvem Na hraně v roce 2014. K chystanému albu plánuje hudebník letos na jaře uspořádat turné.