Zpěvačka Mary Wilsonová | foto: Profimedia.cz

Zemřela zpěvačka Mary Wilsonová, spoluzakladatelka tria The Supremes

  • 0
Ve věku 76 let zemřela americká zpěvačka a spoluzakladatelka tria The Supremes Mary Wilsonová. Společně s ní kapelu tvořily Diana Rossová a Florence Ballardová.

Dvanáct ze singlů tria se umístilo na prvních žebříčcích hudebních hitparád. Wilsonová zůstala členkou až do rozpadu The Supremes v roce 1977. Jejich první písní s více než milionovým prodejem byla skladba Where Did Our Love Go z roku 1964.

Zástupce Wilsonové oznámil, že zpěvačka zemřela v pondělí ve svém domě v nevadském Hendersonu. Příčinu smrti neuvedl, řekl pouze, že zemřela náhle.

Trio nahrávalo ve studiu Motown. Jeho zakladatel Berry Gordy o Wilsonové řekl, že to byla „průkopnice“, kterou bude postrádat. „Byl jsem na Mary vždycky hrdý. Byla to osobitá hvězda, která roky pracovala na odkazu The Supremes,“ prohlásil.

Paul Stanley ze skupiny Kiss sdělil, že s Mary Wilsonovu ještě minulou středu asi hodinu mluvil na Zoomu. „Byla plná života a historek. Jsem v šoku,“ uvedl.

Wilsonová se podílela na nahrávkách všech dvanácti hitparádových jedniček, jež trio nahrálo v letech 1964 až1969. Rossová v roce 1970 zahájila sólovou karieru a stala se světovou hvězdou. Ballardová zemřela v roce 1976 ve věku 32 let.

,