Jiří Bartoška v klipu k písni Léto 95

Jiří Bartoška v klipu k písni Léto 95 | foto: FZCproduction

VIDEO: Marek Ztracený si pozval do klipu Bartošku, Krainovou či Gotta

  • 1
Zpěvák Marek Ztracený natočil pro fanoušky unikátní videoklip k písni Léto 95. „Je to vzpomínka na moje mládí. Píseň pro všechny, kdo zažili devadesátky, a zároveň pro ty, kteří neviděli, jak skvěle jsme dospívali,“ říká.

Při přípravách oslovil několik osobností, které formovaly jeho „devadesátky“. V klipu se tak objeví například Michal Malátný z Chinaski, Jiří Bartoška, Lucie Bílá, Martin Dejdar, Tereza Pergnerová, Miroslav Donutil, ale i Karel Gott.

„Jednu noc jsem nemohl usnout, byl úplněk, tak jsem jen tak přemýšlel o klipu k téhle písni. Ta myšlenka mě napadla okolo druhé. Ráno jsem si vypsal jména pro mě nejzásadnějších lidí z té doby, které buď už znám osobně, nebo je aspoň obdivuji. Se strachem jsem je začal obvolávat a reakce mě odrovnala. Nikdo se nenechal přemlouvat, nikdo se neptal na honorář. Během natáčení jsem zažil hodně srandy a byla to pro mě škola pokory. Tyhle vzpomínky už mi nikdo nevezme,“ líčí Ztracený.

Klip vznikal na místech, které účinkujícím přirostly k srdci – v Otvovicích u Lucie Bílé, u pražského Rudolfina s Jiřím Bartoškou, v Rakovníku s Terezou Pergnerovou, nebo s Karlem Gottem na zakotvené lodi na Vltavě, kde se právě koná výstava o jeho životě.

Marek Ztracený chystá na 27. listopad svůj dosud největší koncert v pražském Foru Karlín. Oslaví tak deset let na scéně.