Glenn Hughes (vlevo) a Living Colour

Glenn Hughes (vlevo) a Living Colour | foto: Starticket

Funkmetalisté Living Colour v Praze zahrají s bývalým členem Deep Purple

  • 1
Glenn Hughes, který patří k nejznámějším zpěvákům a muzikantům rockové historie. Na podzim vyrazí na turné s pionýry černošského funku a metalu Living Colour. Společně dorazí i do Prahy. Jejich jediná česká zastávka je naplánovaná na 23. listopadu do Meet Factory.

Glenn Hughes zrovna letos v dubnu vstoupil společně s Deep Purple do prestižní Rock’n’ Rollové síně slávy. V jedné z nejslavnějších hardrockových kapel působil kolem poloviny 70. let, nastoupil do ní společně se zpěvákem Davidem Coverdalem. Natočil s nimi mimo jiné slavná alba Burn (1974), Stormbringer (1974) a Come Taste The Band (1975).

Glenn Hughes

V následující dekádě byl krátkodobě hlavním zpěvákem dalších hardrockových ikon Black Sabbath, s nimiž natočil jediné album Seventh Star (1986). Natočil také dlouhou řadu sólových alb, na kterých se pohyboval mezi rockem, funkem a blues, a spolupracoval se zástupem dalších hudebníků, včetně našich Monkey Business.

Hughesova současná kariéra však není postavena na nostalgii. „Hughes stále nahrává skvělá rocková alba se současným zvukem a obklopuje se takovými jmény, jako jsou Chad Smith a Dave Navarro z Red Hot Chili Peppers, Jerry Cantrell z Alice In Chains nebo Doug Aldrich z Whitesnake,“ říká pořadatel koncertu Dušan Neumann.

Připomíná i Hughesův další populární projekt Black Country Communion, kde spojil své síly s kytaristou Joe Bonamassou a bubeníkem Jasonem Bonhamem.

Living Colour

Living Colour jsou jednou z nejkultovnějších kapel devadesátých let, která svým funkmetalem spolupoložila základy hudebního žánru crossover. Originálním mixem původně nesourodých stylů muzikanti nejenže učarovali Micku Jaggerovi, který jim v začátcích pomohl a vzal je na turné s Rolling Stones, ale za debut Vivid s úvodním hitem Cult of Personality získali i cenu Grammy a dotáhli to až k dvoumilionovému prodeji.

České publikum má Living Colour rádo a velmi vstřícně přijalo i několik sólových projektů jejich členů jako Jungle Funk, Head Fake, Aza či Masque. Také členové Living Colour mají za sebou aktivní „českou stopu“: spolupracovali s brněnskou romskou kapelou Guločar.