Eros Ramazzotti vystoupí 17. listopadu v pražské O2 Areně. | foto: Ramattozzi.com

Lístky na sametový koncert Erose Ramazzottiho míří do prodeje

Sametový a chraplavý. Takový bude letošní 17. listopad. V den dvacátého výročí sametové revoluce vystoupí v pražské O2 Areně italský zpěvák Eros Ramazzotti, charizmatický lamač srdcí s nakřáplým hlasem. Vstupenky na koncert budou od úterý v prodeji.

"Vstupenky za 790 až 1 290 korun budou v prodeji od 12. května," upřesnil Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. Ramazzotti byl měl vystoupit sám, o předskokanovi se zatím neuvažuje.

Rodák z Říma, který na turné představí novinky z alba Ali e radici, které má vyjít 22. května, už do světa pustil titulní píseň Parla con me. Ta už se stihla vyšplhat na druhé místo italské hitparády a skončila těsně pod švýcarskou Top 10.

Zpěvák a textař by v programu neměl vynechat nic ze svých starších klasických hitů. "Kritici na mě vždycky útočili a tvrdili, že prý mám nosový hlas. Teď ale určitě závidí, když vidí, jací umělci se mnou spolupracují," uvedl před časem zpěvák, kterému občas vyčítají, že v kariéře využívá svůj sex-appeal.

Kdo ví, zda i ten mu pomohl ke spolupráci s Cher, Anastaciou či Tinou Turner. Právě s poslední jmenovanou natočil jeden z nejúspěšnějších singlů Cose della vita. Duet má ale i s Rickym Martinem, Andreou Boceellim a Lucianem Pavarottim.

Eros RamazzottiEros Ramazzotti

Za více než pětadvacet let dlouhou kariéru prodal na 40 milionů kopií svých alb, nejskalnější fanoušky má v Německu, Švýcarsku, Rakousku, Francii a také v Chile, Bolívii, Peru, Argentině a Venezuele. Češi svou přízní odměnili hit Fuoco Nel Fuco. Ten se před časem dlouho držel na vrcholu českých hitparád.

RamAzzottiho cesta

První výrazný úspěch zaznamenal Ramazzotti už v roce 1984, kdy se dostal do programu věhlasného festivalu v San Remu. Od první poloviny 80. let sklízí úspěchy po celé Evropě. Například ve Španělsku točí výhradně ve španělštině, což má ohlas v Jižní Americe a ve Spojených státech, kde je vedle italské také velká španělská komunita.