Mike Shinoda z kapely Linkin Park na festivalu Identity LA (12. května 2018)

Mike Shinoda z kapely Linkin Park na festivalu Identity LA (12. května 2018) | foto: Profimedia.cz

GLOSA: Shinoda z Linkin Park stále truchlí, fanoušci s ním

  • 4
Mike Shinoda z Linkin Park se postupně vyrovnává s dobrovolným odchodem svého kamaráda a spoluhráče Chestera Benningtona. První tři skladby v podobě EP vyšly už na konci ledna, celá deska nazvaná příznačně Post Traumatic spatřila světlo světa nyní.

Autentické vzkazy plné lásky a podpory přátel ze Shinodova záznamníku zakomponované do úvodní skladby Place to Start jsou stejně dojemné jako v zimě.

Shinoda si všech šestnáct skladeb sám napsal a vyprodukoval doma v Los Angeles, což je pochopitelné vzhledem k tomu, o jaký projekt jde. Ale dotek šikovného producenta by neuškodil, protože smutnění, i hudebního, je až neúnosně mnoho. Alespoň v první polovině. 

Z bahna pochyb a nejistot se trochu zvedají skladby Promises I Can’t Keep nebo Crossing a Line, a to i po stránce muziky, která tu najednou zní s jistou nadějí. Deska se potom rozjede u písně Hold it Together a bonbonkem, který je konečně hoden větší pozornosti, je skladba World’s On Fire, jako řada dalších doprovázená upozorněním, že obsahuje vulgarity.

Nicméně celkový dojem je pořád hlavně deprese. Je jasné, že Shinoda truchlí a nahrávku potřeboval jako vlastní terapii. A oddaní fanoušci si tím vším můžou projít s ním. Díru do světa s deskou Post Traumatic asi neudělá, ale to naštěstí nebyl její účel.