Na Mezinárodním hudebním festivalu Petra Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou se objeví i Aneta Langerová

Na Mezinárodním hudebním festivalu Petra Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou se objeví i Aneta Langerová | foto: Martina Kaderková

Letní festivaly klasiky začínají, program si tentokrát zpestří i popem

  • 1
Operní produkce, koncerty, ale i výlety do popu chystají festivaly klasické hudby, jež zpestří léto mnoha českých měst. Do Jaroměřic nad Rokytnou letos dorazí třeba i Lucie Bílá, Marta Kubišová či Aneta Langerová.

Například v Třeboni se od 7. do 12. července budou už pojedenácté konat Třeboňská nocturna, která nabídnou mimo jiné vystoupení koncertního mistra České filharmonie Josefa Špačka, ale i společný projekt zpěvačky Dashy s Jihočeskou komorní filharmonií.

Do různých žánrů zasahuje program šestnáctého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou. Otevřou ho 2. srpna laureáti soutěže Plácida Dominga Operalia z Číny a Mongolska, následovat bude recitál české operní legendy Richarda Nováka. Další koncertní série uvede Anetu Langerovou, Lucii Bílou a Martu Kubišovou.

Milovníci operních představení pod širým nebem se po loňské pauze zapříčiněné finančními problémy mohou letos opět vydat do přírodního amfiteátru pod hradem v Lokti. V sobotu 12. července tam zazní opereta Oskara Nedbala Polská krev, která bude uvedena ke stému výročí světové premiéry. O týden později se vrátí Dvořákova Rusalka, která se s úspěchem hrála už v minulých letech.