Fotografie Micka Jaggera pro nadaci Hear The World | foto: Hear The World/Bryan Adams

Kozel zahradníkem: oslavenec Mick Jagger varuje před ztrátou sluchu

  • 3
Celoživotní rocker, před kterým v 60. letech matky ukrývaly své dcery a otcové vyhrožovali synům, že při jeho poslechu zaručeně ohluchnou, si k sobotním 65. narozeninám nadělil kuriózní dárek: stal se hlavní tváří nového vydání časopisu, brojícího za ochranu sluchu.

Časopis nese název Hear The World (Slyš svět) a vydává jej stejnojmenná nadace na ochranu lidí před ztrátou sluchu a na pomoc nedoslýchavým. Micka Jaggera, jehož Rolling Stones i po více než čtyřiceti letech umějí nadělat pěkný kravál, vyfotil na titulní stranu časopisu další muzikant, který se za normálních okolností s hlukem příliš nepáře: kanadský poprocker Bryan Adams.

Ten je oficiálním fotografem tohoto dobročinného projektu. Do nového čísla také vyfotografoval Jaggerovu bývalou manželku, americkou modelku Jerry Hallovou, a britského swingového zpěváka Michaela Bubleho. Zachycené osobnosti mají na fotografii vždy ruku s rozevřenou dlaní za uchem jako výraz snahy lépe něco nebo někoho slyšet. "Jako hudebník přirozeně sympatizuji s projektem, který se snaží pomoci lidem si vážit své schopnosti vnímat zvuk a tento smysl si uchovat," citoval britský tisk Adamse.

Bryan Adams se svou fotografií Micka Jaggera

Kanadská hvězda již dříve pro Hear the World získala a nafotila například britského zpěváka Roda Stewarta, skotskou zpěvačku Annie Lennoxovou, britské soulové zpěvačky Amy Winehouseovou a Joss Stoneovou, americkou herečku a zpěvačku Lindsay Lohanovou, amerického zpěváka Smokeyho Robinsona či španělského operního tenora Plácida Dominga.

Hear the World je celosvětovou neziskovou iniciativou s cílem informovat lidi o tom, jak si mohou chránit sluch a jak se vypořádat s emocionálními a praktickými dopady případného částečného či úplného ohluchnutí. Nadace také dává peníze dobročinným organizacím, které pomáhají lidem s poškozeným sluchem.

. Nová tvář Hear the World slaví narozeniny

Mick Jagger z Rolling StonesFrontman a zpěvák britské rockové skupiny The Rolling Stones Mick Jagger slaví v sobotu 26. července 65. narozeniny, do důchodu se ale nechystá, jakkoli o posledním turné jeho kapely Bigger Bang zlí jazykové mluvili jako o posledním. Žije s modelkou L'Wren Scottovou, která je o čtvrt století mladší, aktuálně je jako spoluproducent podepsán pod koncertním filmem Stounů Shine a Light režiséra Martina Scorseseho. Vloni vydal album svých největších hitů.
Zpěvák, skladatel, příležitostný herec, producent a zejména sexuální idol a rebel Michael Phillip Jagger se narodil v Dartfordu jižně od Londýna v roce 1943. Krátce studoval na prestižní Londýnské ekonomické škole, z níž zpěváka kapely s image "zlých hochů" ale brzy vyhodili. První album The Rolling Stones vyšlo v dubnu 1964, Jaggera zpočátku proslavila zejména píseň (I Can't Get No) Satisfaction.
Jagger proslul též četnými milostnými avantýrami s modelkami, zpěvačkami či herečkami, například s Marianne Faithfullovou, Chrissie Shrimptonovou nebo Carlou Bruniovou, nynější manželkou francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho. Dvakrát byl ženatý (s modelkami Biankou Pérezovou a Jerry Hallovou), má sedm dětí a tři vnoučata.

,