Marie Fredrikssonová a Per Gessle z Roxette při vystoupení v moskevské areně (10. září 2010) | foto: Profimedia.cz

Praha i předskokanka Debbi jsou připraveny na večerní koncert Roxette

  • 1
Ve vyprodané pražské O2 areně vystoupí v neděli večer švédská kapela Roxette. Pořadatelé očekávají návštěvu zhruba patnácti tisíc fanoušků. V roli předskokanky se představí zpěvačka Debbi.

Marie Fredrikssonová a Per Gessle, kteří koncertovali po Evropě naposledy v roce 2001, zahrají skladby z letošního alba Charm School i staré hity. Pro velký zájem přidávají druhý koncert 27. června v Ostravě.

Melodické skladby Roxette mají v tuzemsku velký úspěch. Album Charm School bylo v únoru ihned po vydání na prvním místě domácího žebříčku nejprodávanějších alb. Před Roxette v Praze vystoupí jeden z objevů české popové scény zpěvačka Debbi, která zazpívá písně ze svého debutového alba Touch The Sun.

Debbi

Skupina Roxette, považovaná za nástupce legendární čtveřice ABBA, zavítá do České republiky po deseti letech. Záhy po posledním evropském turné v roce 2001, kdy Roxette navštívili i Prahu, našli lékaři zpěvačce Fredrikssonové mozkový nádor. Skupina se poté na několik let úplně odmlčela. Dlouho očekávané světové turné Roxette zahájili 1. března v ruské Kazani a v jeho rámci navštíví nejméně čtyři kontinenty.

,