Kittchen

Kittchen | foto: Kiwiwoe

VIDEO: Kittchen opět navařil. Navazuje Kontakt a je Zamilovaný

  • 1
Jedna z hvězd české klubové scény, maskovaný multiumělec, říkající si Kittchen, vydává třetí album Kontakt a zároveň představuje přvní videoklip z něj, natočený na písničku Zamilovaný.

Kittchen: Kontakt (obal alba)

Album Kontakt vychází 26. června u vydavatelství Červený kůň. První týden bude k mání ve formě placeného downloadu, 3. července vyjde společně s časopisem Full Moon jako CD a od tohoto data kek bude možné si na Kittchenových stránkách stáhnout zadarmo. Vinylová verze alba, vyjde v září a křest proběhne v Divadle Komedie 23. 9.

„Název alba vymyslel Tomáš Neuwerth. Souvisel s plánovaným způsobem nahrávání. Dohodli jsme se, že odjedeme někam na samotu a tam všechny písničky, co jsem doma skládal dohromady z ruchů a šumů na počítači, přehrajeme ve dvou na živé nástroje. Nakonec nám ale trvalo z různých důvodů docela dlouho, než jsme se opravdu setkali a tak nakonec slovo Kontakt nasbíralo významů hned několik,“ říká Kittchen.

„Původně jsme chtěli desku zase vydat prvního května, jako všechny předchozí. Ale nakonec jsme opravdu rádi, že jsme si dopřáli čas. Po roce, kdy jsme se vídali jen na koncertech, jsme se na sebe museli nějaký čas ladit. A tak jsme se na pár nocí zavřeli v gotickém domě v Úštěku, pili litry Clubu-Mate a nahrávali, až se z nás kouřilo,“ dodává.

Jako velmi důležitá se ukázala spolupráce divadelní. Kittchen na konci loňského roku připravil zvukovou stopu pro představení Kakadu v Dejvickém divadle. A letos pak pro Divadlo Komedie i hudbu k dokumentární hře Ženy/Zločin/Doc. Právě s režisérem Ondřejem Matajem a s herci z poslední zmiňované hry natočil Kittchen první videoklip k písničce Zamilovaný z nové desky.

Jméno Kittchen se na internetu pobjevilo poprvé v roce 2011, kdy dotyčný zveřejnil podomácku vyrobený debut Menu. Maskovaného samotáře brzy doplnil kopřivnický multiinstrumentalista Tomáš Neuwerth a další desku Radio už připravovali jako duo. Album bylo oceněno Andělem v kategorii Alternativní hudba za rok 2013.