Z pražského koncertu kapely Kiss - Praha, O2 Arena (6. června 2008)

Z pražského koncertu kapely Kiss - Praha, O2 Arena (6. června 2008) | foto: David NeffMF DNES

Kiss si k dvacátému albu dali turné. Prahu přepadnou v červnu

  • 2
Čtyřicet let na jednom pódiu, dvacet studiových desek na kontě. Glam rocková legenda Kiss si k výročnímu roku nemohla nadělit nic jiného než novinku Monster a turné. Na Prahu se dostane 14. června 2013, a to v O2 areně. První lístky jsou v prodeji již od pondělí.

Kiss - Monster (obal alba)

Uvolněné vstupenky si mohou koupit nejprve členové fanklubu, pak jsou na řadě koupit členové klubu Live Nation, a to od 20. listopadu. Předprodej na terminálech vypukne 23. listopadu. Pro obě skupiny platí ceny 1 090 až 1 790 korun.

Monster Tour představuje aktuální nahrávku, která vznikla v hollywoodském Conway studiu. Produkovali ji zpěvák Paul Stanley a Greg Collins (Red Hot Chili Peppers, U2, System Of A Down). A kapela o ní nemohla říct nic jiného, než že "je tutově největším vrcholem všeho, co doposud udělala".

"Znovu platí, že v případě Kiss může dobře rachtat i staré, věkem a nezřízeným životním stylem omleté železo. Pokud jste fanoušci, důvodů, proč upřednostnit novinku před jejich klasickým materiálem, sice moc nenajdete. Ale když už si ji pustíte, nečekejte, že by vás přepadla chuť ji ztlumit," napsal o ní Honza Vedral z MF DNES v recenzi (připomeňte si zde).

Z pražského koncertu kapely Kiss v O2 Areně 6. června 2008

Skupina celosvětově prodala na 100 milionů alb, v Česku má čtveřice ve nynějším složení Gene Simmons (basa/zpěv), Paul Stanley (zpěv/kytara), Tommy Thayer (kytara/zpěv) a Eric Singer (bicí/zpěv) početný fanklub.