Kevin Costner koncertoval v Bratislavě se svojí skupinou Modern West

Kevin Costner koncertoval v Bratislavě se svojí skupinou Modern West | foto: ČTK

Kevin Costner hrál v Bratislavě country, předskakovali finalisté SuperStar

  • 30
Známý hollywoodský herec Kevin Costner přilákal včera do bratislavského Parku kultury a oddechu několik set lidí. Slovenskému publiku se poprvé představil jako kytarista a zpěvák.

Nezapomenutelný představitel nadporučíka Dunbara z oscarového filmu Tanec s vlky vystoupil se svou skupinou Modern West. Bratislavský koncert byl součástí jeho evropského turné, které zahájil v únoru v Barceloně.

Pětapadesátiletého rodáka z Kalifornie doprovázela podle organizátorů početná ochranka, požadavky hollywoodské hvězdy prý patřily k těm skromnějším. "Nejvíc bazíroval na prvotřídní čajové sadě, kterou musel mít k dispozici v šatně," řekl mediální manažer Kuul Fabrik Ladislav Ďurkovič. A protože Costner údajně patří k milovníkům dobrého vína,
organizátoři prý mu připravili výběr toho nejlepšího z produkce slovenských vinařů.

Kevin Costner koncertoval v Bratislavě se svojí skupinou Modern West

Costnerovými "předskokany" byli finalisti soutěže Česko Slovenská SuperStar - vítěz Martin Chodúr, "stříbrný" Miroslav Šmajda a Jan Bendig.

Držitel Oscara za nelepší film a režii nebo Zlaté maliny za nejhorší herecký výkon založil svou první hudební skupinu v 80. letech se svým dlouholetým přítelem Johnem Coinmanem a baskytaristou Blairem Forwardem pod názvem Roving Boy.

Kevin Costner koncertoval v Bratislavě se svojí skupinou Modern West

Po delší přestávce se trojice opět sešla, aby vznikla formace Modern West. Ke kapele se později přidali další hudebníci, formace debutovala v roce 2008 albem Untold Truths. Costner, známý spíše mezi fanoušky filmu, si postupně získává popularitu i mezi přívrženci příjemné a nekomplikované hudby s prvky country a rocku.

,