Kendrick Lamar

Kendrick Lamar | foto: archiv Live Nation

Praha zažije koncertní premiéru hvězdy současného rapu Kendricka Lamara

  • 0
Čeští fanoušci rapera Kendricka Lamara se konečně dočkají a uvidí svého oblíbence poprvé v České republice. Držitel čtrnácti cen Grammy vystoupí 10. října v pražské O2 areně.

Lamar vyrůstal v jednom z nejhorších amerických ghett a dnes je považován za jednoho z nejvlivnějších a nejlepších raperů současné generace, jehož tři alba z pěti figurují v žebříčku 500. nejdůležitějších hudebních alb všech dob podle časopisu Rolling Stone.

Nikdy nešel cestou gangsta rapu jako mnoho jeho souputníků. Jeho texty jsou ze života, do hudby vkládá prvky jiných žánrů. I to je důvod, proč se vymanil ze škatulky rapera a stal se popovou hvězdou první velikosti. Libuje si v koncepčních celcích, album Good Kid, M.A.A.D City vypráví příběh mladíka, který se snaží utéct z prostředí gangů a najít si lepší život.

Zlomovou nahrávkou byla jazzem, soulem a funkem ovlivněná To Pimp a Butterfly z roku 2015, kterou se definitivně vymanil z hiphopové škatulky a zamířil do mainstreamu. Když se pak podílel jako kurátor na soundtracku k marvelovce Černý panter, bylo jasné, že patří mezi největší hudební hvězdy.

Po pětileté pauze přišel Kendrick Lamar s novou deskou Mr. Morale & The Big Steppers, v rámci jejíž propagace se vydal The Big Steppers Tour. Na něm spolu s ním vystoupí jeho bratranec Baby Keem a dále Tanna Leone, kterého Lamar vydává na svém labelu pgLang.