Kapela Kelly Family v roce 1998, Barby Kelly v dolní řadě první zprava.

Kapela Kelly Family v roce 1998, Barby Kelly v dolní řadě první zprava. | foto: Profimedia.cz

Kapela Kelly Family přišla o členku, zpěvačka Barby zemřela v 45 letech

  • 50
Rodinná kapela Kelly Family přišla o svoji bývalou členku. Zpěvačka Barby Kelly zemřela ve věku 45 let. Irská skupina to bez bližších podrobností uvedla na svém Instagramu.

„Naše milovaná sestra Barby nás opustila před několika dny po krátké nemoci,“ uvedla irská kapela v příspěvku, který doprovodila fotografií zesnulé členky s daty 28. 4. 1975 - 15. 4. 2021.

„Jsme hluboce zarmouceni a prosíme o pochopení, že se k tomu více nebudeme vyjadřovat. Barby nám bude navždy chybět a budeme ji navždy nosit v našich srdcích. Děkujeme za vaši účast a modlitby,“ dodala v oficiálním vyjádření.

Barby, celým jménem Barbara Ann Kelly, sólově zpívá například v písních Baby Smile, Hooks či She’s Crazy. Vedle zpěvu hrála i na perkuse či akustickou kytaru. S kapelou koncertovala do roku 2002, pak se už na pódiích neobjevovala, údajně z důvodu psychických potíží.

9. března 2018

Irská rodinná skupina Kelly Family, jejíž styl je škatulkován jako folk-pop, nabyla celoevropské popularity v 90. letech s hity jako An Angel, Fell In Love With An Alien či I Can’t Help Myself. Aktivní však byla už od 60. let. 

U nás naposledy vystoupila v únoru loňského roku, kdy do pražské O2 areny přivezla svou produkci v rámci turné 25 Years Over The Hump.


Témata: O2 Arena, Barby Kelly