Kytarista, zpěvák a textař Per Gessle na snímku s kolegyní z Roxette Marií Fredrikssonovou

Kytarista, zpěvák a textař Per Gessle na snímku s kolegyní z Roxette Marií Fredrikssonovou | foto: Profimedia.cz

Kapela Roxette vyjede na světové turné, v Praze vystoupí příští rok v červnu

  • 14
Zpěvačka Marie Fredrikssonová a její hudební partner Per Gessle se vracejí na pódia. Na svých internetových stránkách uvádějí, že na turné vyrazí 1. března z ruské Kazaně a v Praze se zastaví 5. června. "Koncert se bude konat v O2 areně, termín prodeje vstupenek a ceny zveřejníme v příštích dnech," uvedl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Když odečteme šest vyprodaných koncertů z letošního roku, duo Roxette vyjelo na koncertní šňůru naposledy v roce 1994, kdy podporovalo album Crash! Boom! Bang!.

Roxette

Per Gessle se s Marií Fredrikssonovou poprvé potkal již v sedmdesátých letech. Jako dvojice začali Švédové vystupovat od roku 1986, pauzu vyhlásili po šestnácti letech, kdy zpěvačce dignostikovali nádor na mozku. Ten se však podařilo úspěšně chirurgicky odstranit.
Gessle od té doby vystupoval se sólovým projektem, v rámci turné k desce Party Crasher koncertoval i v Praze.

"Kdyby se mě před několika lety někdo zeptal, zda je šance na nové turné naší kapely, odpověděl bych okamžitě: Ne!" tvrdí Gessle na internetových stránkách.

Novinka vyjde zkraje roku 2011

"A to říkám s vědomím toho, čím vším si Marie musela projít, když se zotavovala z řady nemocí. Zdálo se to neskutečné," dodává zpěvák, kytarista a skladatel.

"Čekala jsem a doufala od roku 2002. Jsem neuvěřitelně šťastná, že se opět potkáme s našimi fanoušky," dodala Fredrikssonová.

Roxette samozřejmě nevyjedou na turné s prázdnou, v první čtvrtině roku 2011 by v jejich diskografii měla přibýt novinka.

Roxette celosvětově prodali na 60 milionů svých desek, mezi jejich největší hity patří The Look, Listen to Your Heart, It Must Have Been Love či Joyride.