James Hetfield, Metallica, Letiště Letňany (18. srpna 2019)

James Hetfield, Metallica, Letiště Letňany (18. srpna 2019) | foto:  Michal Růžička, MAFRA

Metallica ruší turné v Austrálii. Frontman Hetfield jde na odvykací kúru

  • 76
Kapela Metallica ruší turné v Austrálii. Její frontman James Hetfield totiž jde na odvykací kúru. Fanouškům v Austrálii a na Novém Zélandu se členové legendární heavymetalové kapely omluvili a ujistili je, že se koncerty v budoucnu uskuteční. Hetfield se ze závislosti na alkoholu léčil už v předchozích letech.

Kapela zprávu o zrušených koncertech oznámila na svém twitterovém účtu.

„Jak většina z vás zřejmě ví, náš kolega James bojuje se závislostí mnoho let. Nyní bohužel musel znovu nastoupit léčebný program,“ napsali ostatní členové kapely na Twitteru.

„Přijedeme k vám, co nejdříve nám to zdraví a pracovní program dovolí. Dáme vám vědět hned, jak to půjde,“ uvedla skupina, která měla v říjnu hrát v Austrálii a na Novém Zélandu.

Metallica též napsala, že ji to velmi mrzí a že se moc omlouvá fanouškům. „Vážíme si toho, že nás chápete a podporujete Jamese, a děkujeme, že jste součástí naší rodiny Metallica,“ dodali členové legendární heavymetalové kapely.

Nyní šestapadesátiletý Hetfield založil skupinu Metallica v roce 1981 s bubeníkem Larsem Ulrichem, který je rovněž v kapele dodnes. 

Metallica si během několika let získala miliony příznivců a její alba se stala jedněmi z nejprodávanějších. Největší ohlas získaly zejména desky Master of Puppets z roku 1986 či Metallica (černé album) z roku 1991. Poslední studiovou desku vydala skupina v roce 2016. Metallica minulý měsíc také hrála pro 70 tisíci fanoušků v pražských Letňanech.

Metallica opět zahrála v Letňanech Jožina z bažin (18. srpna 2019):

,