Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

RECENZE: Kabát zas lidu blíže, kapela uzavřela turné v bouřící O2 areně

Jméno Kabát se v posledních dnech skloňovalo hlavně v souvislosti s kauzou Českého slavíka. Tepličtí hudebníci však před sebou měli důležitější úkol – rekordně vyprodanou pražskou O2 arenu, kde v úterý večer devatenáctým koncertem zakončili své úspěšné podzimní halové turné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Nebyl jsem tam, ale podium uprostřed jsem zažil u Metallica a důvod pro to je, že se tam pak dá nacpat víc diváků. Jenže, v případě Metallici to vedlo k tomu, že to bylo hodně špatně ozvučené, někde člověk slyšel jen hukot. Tj. podium uprostřed má účel víc z toho vytřískat na úkor kvality koncertu. A vidět zpěváka jen půl koncertu ... a muzikanti musí pořád pobíhat dokola.... pro všechny mínus, ale hlavní je vydělat.

1 0
možnosti
RM

Pódium uprostřed se musí umět ozvučit a choreograficky zvládnout. Není to jednoduché, ale pro opravdu velké koncerty (a tím nemyslím to co se vejde do O2) je to lepší.

0 0
možnosti
MD

Každá kapela si vždy najde své nestranné obdivovatele ;-) Tak jako vyprodá O2 Arénu Kabát, tak ji vyprodá třeba i M. David . . . znamená to ale, že je ta hudba super kvalita? Toť otázka ;-) Když je vyprodaný "Mejdan Rádia Impuls", mění to něco na tom, že je to neskutečné bahno? Co mají chudáci lidé v ČR dělat, když v rozhlasových stanicích slyší dokola pořád to samé. Kabát, Karel Gott, Lucie Vondráčková, popř. Bílá či Michal David vyplodí novou píseň a druhý den už se omílá na Impulsu. Kolem sebe pozoruji, jak jsou z toho posluchači těchto stanic pomalinku zdegenerovaní. Vždy mě pobaví odpovědi typu: "mám to jako kulisu, ani to nevnímám...stejně nic jiného nenaladím" ;-D Ano, nevnímají to . . . když jim ta stanice "uteče" tak opravdu ani nevnímají, že jim hraje šum ;-D

6 2
možnosti
JD

Souhlas, jen nejak nevidim souvislost mezi Vasi prispevkem a hudbou Kabatu. Ale ano, vetsina lidi ma hudbu jako kulisu neposlouchaji ji, tak je jim asi jedno, co hraje, pokud to neni "vlezle" (coz dobra hudba obcas byva). :)

0 0
možnosti
LN

..Jste skvělí po turném mám nezapomenutelné zážitky klobouk dolů jste super team děkuji Všem co se na to podíleli at se daří dál jak doposud ...

1 1
možnosti
DH

D37a20v64i82d 58H38ý31ž63a

29. 11. 2017 12:23

Ostuda hudební scény...

5 9
možnosti
PT

NO časy motorovky jsou pryč, ale rád si na ně zajdu. Je mi jen trochu líto lidí, který jdou na starý Kabáty, a slyší nové písně, čímž je mi zároveň líto Vojtka, který dělá co může a lidi koukaj jak vrány, protože Do pekla a Banditi vůbec nedávají. Mluvím o prožitku z posledního turné v Ústí, kde bylo spousta starších lidí, a vydrželi s Vojtkem tleskat asi 15 vteřin. Že by někdo vstal ze sedaček, tak to vůbec. To na Banditech to bylo lepší, protože tam půlka osazenstva vypadalo jako Ozzáci, teď to bylo spíš jak prarodiče s vnoučaty...

0 1
možnosti
DR

Kabát neposlouchám a nikdy jsem je nemusel, ale respektuji je jako profíky. Bezpochyby jsou to féroví chlapi a lituji, že byli zneužiti k tomu, aby nějaký prohlaný politicky korektní pořadatel neurazil Bangu.

1 1
možnosti
VS

Na Kabátu jsem byl v.r. 1990 a bylo to výborné, pak ještě jednou v.r. 1993 a bylo to dobré. Sálala z nich energie, sympatická divokost, písničky měly nápad a lze mluvit i dobré tech. kvalitě hudebníků. Současná hudba kabátu mi moc zajímavá nepřipadá, spíše mi připomíná jednoduchý, prvoplánovitý lidový metal. Takže nic pro mne. každopádně koncerty jsou vyprodané, takže jim to asi funguje - gratulace.

3 0
možnosti
JD

Kabáti jsou parádní. Místní pseudointeligenti (fskutečnosti vypatláno), kteří na ně plivou, nepochopili, že je to žánrovka. A v rámci žánru o vesmír výš, než cokoli jiného z naší kotliny. Kdyby zpívali anglicky, tak jsou dneska známí jak Motorhead. Když si pustím jen jejich notoricky známé hity, můžu poslouchat tři hodiny v kuse, a přitom každý song bude jiný, každý s nápadem a hudebně dotažený.

A to podotýkám, že poslouchám úplně jinou hudbu ze širokého spektra žánrů, z toho o půlce většina místních "znalců" ani netuší, že něco takového existuje. Ale Kabát umí. R^

6 6
možnosti
MK

no se ten žánr jmenuje "tancovačkový rock" a v tom rybníku kromě Kabátu z těch známějších pluje už jenom Argema a potom stovky dědinských kapel. Být v tomhle světě o vesmír ještě neznamená, že to k něčemu je.

S těmi Motorhead jste mě fakt pobavil, úplně vidím nebožtíka Lemmyho, jak jde vystupovat do muzikálu Karla Svobody :-D

4 1
možnosti
RM

Centrální (kruhová) stage je určitě věc, která dovede ještě o dost umocnit zážitek koncertu. Na druhou stranu je o dost složitější na logistiku a na ozvučení. Gratuluji Kabátu, že se do toho pustili a perfektně to zvládli.

Jinak jako jednu z nejlepších ukázek koncertů s centrální stage stále považuji BM v Tokio Dome (55 000 diváků), kde fakt postavili něco neuvěřitelného a i to dovedli (včetně horního patra) smysluplně využít. Pár záběrů je vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=Nx8IBcVjWno Samozřejmě z podstatné části je to dáno velikostí haly - TD je asi 6 x větší než O2.

1 0
možnosti
PK

Byla jsem v Pardubicích. Pravda je, že zvuk nebyl to nejsilnější co by se z toho koncertu dalo "odnést." Ale ty kruhy, stage atd. mi opravdu připomínali MUSE. Jsem to psala tuším včera.

Nicméně oni mají zas špičkový zvuk na openair. Na Vypichu bylo slyšet úplně každičký slovo a všude stejně. Na turné Do pekla do nebe při Valkýře jste měl pocit, že basy od čelistky vám prochází celým tělem.

A popravdě všechny halový koncerty ve sportovních halách mají slabinu ve zvuku, ať už mají podium kdekoli. Holt jsou to stavby primárně na sport.

0 0
možnosti
PM

Já byl naposledy na Kabátech asi v roce 1996. Bylo to turné k trpaslíkům a bylo to skvělý. Po koncertě jsem se vyfotil s kapelou a ještě ve foyer kulturáku potkal Zemana s jeho turné Zemák ;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

13. dubna 2024  9:22

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil...

Zbrojířka filmu Rust půjde do vězení za zabití na 1,5 roku. Viník je Baldwin, míní

15. dubna 2024  21:44

Sedmadvacetiletá Hannah Gutierrezová-Reedová, která dohlížela na bezpečnost zbraní při natáčení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Společnost mučených básníků. Zpěvačka Taylor Swiftová vydala nové album

19. dubna 2024

Potřebovala jsem ho natočit, je to album, které mě zachránilo. Takto zpěvačka Taylor Swiftová...

KVÍZ: Jak dobře se orientujete ve filmech a rolích Rudolfa Hrušínského?

13. dubna 2024  10:30

Stačil mu jeden pohled a vyjádřil všechno, co si jeho postava v danou chvíli myslí. Rudolf...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Plačící Palestinka objímající svou mrtvou neteř je snímkem roku

18. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  12:09

Fotografií roku se podle prestižní soutěže World Press Photo stal snímek zachycující Palestinku...

RECENZE: Trpký osud jednoho města. Třetí Šikmý kostel je opět fascinující

19. dubna 2024

Premium Plnými sty procenty ohodnotila naše recenzentka Alena Slezáková očekávaný závěrečný díl trilogie...

RECENZE: Čínská Popelka zachraňuje draky. Kupodivu docela vkusně

19. dubna 2024  9:55

Jistěže animovaná pohádka Jak zachránit draka míří především k dětem, které nad jejím původem...

Společnost mučených básníků. Zpěvačka Taylor Swiftová vydala nové album

19. dubna 2024

Potřebovala jsem ho natočit, je to album, které mě zachránilo. Takto zpěvačka Taylor Swiftová...

Knihou roku je Hella. Cenu čtenářů má Moravec, v humoru uspěla Macháčková

18. dubna 2024,  aktualizováno  21:39

Knižní svátek Magnesia Litera v pondělí večer vyvrcholil předáváním cen. Knihou roku se stal román...