Václav Koubek

Václav Koubek | foto: www.vaclavkoubek.cz

K poctě Václava Koubka proběhne ojedinělý festival písničkářů

  • 4
Písničkář, spisovatel a organizátor hudebního dění Václav Koubek slaví 33 let na scéně. Stejný počet hostů si pozval na pondělí 9. května do pražského Lucerna Music Baru.

Bude se zároveň jednat o 3 333. koncert originálního tvůrce, který nebývale spojuje hospodský "feeling" s jemnou lyrikou. Bude se de facto jednat o jednodenní festival, který začne v 19 hodin a skončí kolem půlnoci.

"Poslední velký koncert jsem měl k oslavám padesátin v roce 2005," říká Koubek a dodává: "A jelikož do šedesáti je ještě daleko, rozhodl jsem se oslavit  3 333. koncert a současně 33 let na scéně jako hudební svátek českých písničkářů."

Na festivalu vystoupí:

Circus Ponorka, Dáša Voňková, Jakub Noha, Jaroslav Hutka, Jiří Dědeček, Jiří Konvrzek, Karel Vepřek, Karolína Kamberská, Lenka Vychodilová & David Noll, Luboš Pospíšil & Bohumil Zatloukal, Martina Trchová, Míra Kemel, Oldřich Janota, Oskar Petr, Pepa Lábus, Petr Baťa, Petr Linhart, Petr Váša, Piosenki, Roman Dragoun, Slávek Janoušek & Luboš Vondrák, Sylvie Krobová, Tereza Palková, Václav Koubek, Jaroslav Jeřábek, Jan Ponocný, Pavel Fajt, Vladimír Veit, Vlasta Třešňák s kapelou, Záviš, Zdeněk Vřešťál

Václav Koubek

V roce 2005 přišla Koubkovi gratulovat k padesátinám celá řada umělců i mimo jeho generaci a tradiční umělecký okruh, mimo jiné i Hana Hegerová a Jiří Suchý. Tentokrát Koubek sestavil program naopak ze svých "přímějších" kolegů, kteří hrávají v klubu na jeho statku v jihočeských Chotěmicích a kterým pomáhá s organizací koncertů pod hlavičkou volného seriálu Hudební sklepy v českých klubech.