Jaromír Nohavica se symfonickým orchestrem

Jaromír Nohavica se symfonickým orchestrem | foto: © Martin HOMOLA www.abcphoto.cz

Jaromír Nohavica zahraje dvakrát s filharmonickým orchestrem

  • 2
Písničkář Jaromír Nohavica vystoupí 4. a 5. května 2020 za doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava v pražské hale O2 universum.

Koncert Jaromíra Nohavici s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Marko Ivanoviče zažili diváci již v několika městech v Čechách, na Slovensku a také v Polsku. Konají se pouze příležitostně, čímž se stávají pro diváky malým hudebním svátkem.

Barevná aranžmá dirigenta a hudebního skladatele Marko Ivanoviće a Ondřeje Brzobohatého dávají známým písním Jaromíra Nohavici nový rozměr a posouvají je někdy na hranici filmové hudby. 

Koncert je průběžně doplněn i malými intermezzy tradičních vystoupení Jarka Nohavici s jeho stálými pódiovými hosty – vynikajícím polským akordeonistou Robertem Kuśmierskim a hráčem na perkuse a bicí Pavlem Plánkou.

Netradiční spojení zdánlivě neslučitelných žánrů ještě více umocňuje poetiku Nohavicových textů a přináší divákům velmi silný zážitek.

Jarek Nohavica již bezesporu patří mezi legendy našeho folku a mnohé jeho písničky již prakticky zlidověly. 

Jako první z českých písničkářů se stal nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně již několik desítek let udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu. 

Zařadil se tak mezi interprety zvučných jmen, k nimž patří například Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava nebo Leonard Cohen, kteří toto významné ocenění získali v minulosti. 

Prodej vstupenek na oba koncerty v O2 universu začíná v pátek 28. února v 9 hodin v prodejní síti Ticketmaster.

Hlídací kočka

Vstupenky Vám chytím vždycky. Pohlídám přednostní prodeje, vstupenky na poslední šanci, začátek prodeje, slevy i konání akce.